Ställs mot drömmotståndet

Suarez en skräck förNorwich

Elva mål på de fyra senaste­ mötena.

Luis Suarez trivs ganska bra mot Norwich.

– Vi hoppas att sviten fortsätter, säger tränaren Brendan Rodgers.

Luis Suarez brukar trivas mot Norwich.
Luis Suarez brukar trivas mot Norwich.

Det finns drömmotstånd och så finns det drömmotstånd. Och så finns det Norwich.

På dem har Liverpool gjort 18–2 de två senaste åren, men det är ändå inte det som ­imponerar mest.

Det gör Luis Suarez.

På de fyra mötena har han nätat inte mindre än elva gånger. Sina sex första mål gjorde han år 2012, samtliga på Carrow Road.

– Det är ett underbart ställe att spela fotboll på, ­säger tränaren Brendan ­Rodgers till Liverpool Echo.

”Slåss för sina liv”

I morgon är det dags igen, men någon större lust att prata om sin skytteligaledares minst sagt imponerande ­facit hade inte Rodgers ­inför matchen.

För honom ligger allt ­fokus på att det som hände i onsdags, när Manchester City tappade poäng mot ett bottenlag, inte ska hända också Liverpool.

– Vi har gjort bra resultat mot Norwich och vi hoppas sviten fortsätter. Men i det här skedet av säsongen, med fyra matcher kvar att spela, finns det inga garantier. Bottenlagen slåss för ­sina liv och Citys resultat är en stor varningssignal, ­säger han.

”Jobbar stenhårt”

Liverpool är två poäng ­före Chelsea i toppen.

Norwich har samma marginal till Fulham på fel sida nedflyttningsstrecket.

– Det är ingen extra press på oss nu mot vad det var inför ­säsongen. Det är alltid press på oss i Liverpool, vi förväntas alltid vinna och spela bra fotboll. Men jag har en otrolig skara av spelare som jobbar stenhårt varje dag. Många frågor har ställts till det här laget, men så här långt har vi alltid haft svar på dem.

I morgondagens match tvingas serieledaren dock, med största sannolikhet, klara sig utan Daniel Sturridge, anfallaren som är småskadad.

– Men det ska inte vara alltför allvarligt. Han kommer inte vara borta länge, säger Rodgers.

Så är läget i lagen i den engelska toppstriden

Liverpool – 77 poäng

Form: Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Återstående matcher: Norwich (b), Chelsea (h), ­Crystal Palace (b), Newcastle (h)

Inte tillgängliga: Jordan Henderson (avstängd), Daniel Sturridge (skadad, tveksam till spel), José Enrique (långtidsskadad).

Det talar för:

Mycket, väldigt mycket. Liverpool har inte vunnit titeln sedan den engelska högstaligan bytte namn till Premier League, men i år kan bli året. ­Laget har en galen form med tio raka segrar, ett anfallspar som ligger etta och tvåa i skytteligan och dessutom två poäng ner till Chelsea – som kommer till Anfield nästa helg.

Det talar emot:

Historiken. För toppkonkurrenterna är situationen välbekant, för dagens Liverpool är den helt ovan. Att vara favoriter och allt vad det innebär är ­någonting som laget måste hantera för att det inte ska sluta i ett enda antiklimax. Dessutom lär Daniel Sturridge missa dagens match – och för varje seger kommer ju den där förlusten närmre.

Chelsea – 75 poäng

Form: Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Återstående matcher: Sunderland (h), Liverpool (b), Norwich (h), Cardiff (b).

Inte tillgänglig: Eden Hazard (skadad).

Det talar för:

Det korta svaret är José Mourinho, det långa är att Chelsea fortfarande har jättemöjlighet att bli mästare trots flera plattmatcher i vår. Men laget gör inte alls lika många mål som motståndarna, däremot är defensiven den bästa i England – kanske till och med i hela Europa. Och full pott på de sista fyra matcherna så hamnar titeln i London.

Det talar emot:

Framgångarna på dubbla fronter. Vändningen mot PSG i Champions League-kvartsfinalen må visserligen ha inneburit en hel del energi, samtidigt kan den kosta ännu mer. På en vecka kommer Chelsea spela två matcher mot Atlético Madrid – och däremellan väntar seriefinalen mot Liverpool. Ett vråltufft spelschema.

Man City – 71 poäng

Form: Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Återstående matcher: West Bromwich (h), Crystal ­Palace (b), Everton (b), Aston Villa (h), West Ham (h).

Inte tillgängliga: Yaya Touré (skadad), David Silva (skadad), Jesus Navas (skadad), Matija Nastasic (skadad).

Det talar för:

Enligt Manuel Pellegrini att den matematiska chansen fortfarande finns kvar. Och efter Citys sensationella vändning mot QPR i den sista omgången för två år sedan – som gav ligaguldet – går det aldrig att räkna bort dem. Skulle det dessutom bli kryss mellan Liverpool och Chelsea kan det vara vidöppet igen.

Det talar mot:

Logiken. Att på bara några dagar först förlora mot Liverpool och sedan tappa poäng hemma mot Sunderland är inte direkt något som tyder på att Manchester City ska toppa tabellen i början av maj. En ganska djup formsvacka och flera nyckelspelare på skadelistan – Pellegrini har all anledning att ligga sömnlös om nätterna.

Sammanställning: Jonathan Berntsson

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN