Toures skada lindrig

Tillbaka om 10 till 14 dagar

Snart tillbaka Yaya Toures skada är lindrig.
Snart tillbaka Yaya Toures skada är lindrig.

Elfenbenkusten höll andan, Manchester City fruktade det värsta.

Skadan var dock inte särskilt allvarlig.

Yaya Toure kan vara tillbaka till de tre sista Premier League-omgångarna och därmed VM, uppger AP.

Med sina 18 mål i ligaspelet har mittfältsmonstret Yaya Toure tagit Manchester City till en tredjeplats i ligan. När hans mannar marscherade in på Anfield i söndags för att slå tillbaka Liverpool tvingades Toure linka av planen med en muskelskada. Det viskades om att han skulle vara borta resten av säsongen, och ivriga ivorianer väntade på besked om huruvida landslagsstjärnans VM-medverkan var i fara. Supportrarna i både Elfenbenskusten och i Manchester ljusblå del kan i dag pusta ut.

Jagar Liverpool

Citys tränare Manuel Pellegrini meddelade att Toure blir borta i 10 till 14 dagar, uppger AP. Skadan är alltså inte så allvarlig som man först befarade. Toure missar därmed mötena med Sunderland, West Bromwich och Crystal Palace, men är redo för spel mot Everton, Aston Villa och West Ham. Till dess kan City ha knappat in på Liverpool i tabelltoppen. Just nu har man spelat två matcher mindre än serieledarna och ligger sju poäng efter.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN