”Är bortskämd och arrogant”

FOTBOLL

Döms ut – men försvaras av Zlatan

Ola Toivonen kritiseras hårt i en artikel i holländska Voetbal International.

Ralf Edström är en av kritikerna till 27-åringen som beskrivs som både arrogant och osympatisk.

– Ola gör bara sin grej och det är allt, säger Zlatan Ibrahimovic, enligt Fotbollskanalen.se, till landslagskamratens försvar.

”Bortskämd, stökig, osympatisk och arrogant”. Så beskriver Voetbal International bilden av Ola Toivonen i ett långt reportage som Fotbollskanalen.se återger. En som håller med är svenske legendaren Ralf Edström.

Edström: Är bortskämd

– Ola måste börja tänka. Han är bortskämd som tyvärr många fotbollsspelare är. Som spelare har Ola bra spelförståelse, bra teknik, bra skott och kan också sätta frisparkar. Problemet är hans karaktär, hans humörsvängningar för att vara exakt. Som junior kunde Ola fullfölja situationer med att dela ut en armbåge till en motståndare. Det är något som har blivit bättre med åren, men det är ändå inte helt bra. Jag har ingen sympatisk bild av honom, säger Ralf Edström som själv spelade för PSV Eindhoven 1973-1977.

I artikeln målas Toivonen ut som både arrogant och osympatisk. Men bilden delas inte av landslagets lagkapten Zlatan Ibrahimovic.

– Jag tycker att han är ödmjuk, nästan blyg ännu. Han har faktiskt aldrig utmärkt sig på ett negativt sätt. Ola gör bara sin grej och det är allt, säger Zlatan till det holländska magasinet enligt Fotbollskanalen.

Zlatan: Är tillräckligt bra

Toivonen har under inledningen av säsongen placerats på bänken i PSV, sedan han valt att inte förlänga sitt avtal med klubben och nobbat ett anbud från engelska Norwich. Även i den konflikten får nu 27-åringen stöd av Ibrahimovic.

– Han ansåg att budet inte var tillräckligt bra. Tränaren i PSV kan säga vad han vill, men du kan inte säga till mig att inte Toivonen är tillräckligt bra för att spela i PSV. Jag såg när Milan spelade mot PSV, säger Zlatan.

I samma tidning öppnar nu också PSV-tränaren Phillip Cocu för att, trots klubbens principbeslut att inte starta med spelare med utgående kontrakt, ge Ola Toivonen chansen från start igen.

– Han har gjort ett stort intryck på mig under träningarna, säger Cocu.

ARTIKELN HANDLAR OM