La Liga

Sevilla nummer ett i staden – krossade Betis

Av: 

Adam Pinthorp

Carlos Bacca.
Carlos Bacca.

FOTBOLL

Det var frustrerat, småfult och väldigt mycket heta känslor från båda håll när Sevilla och Betis ställdes öga mot öga i det stekheta derbyt.

Men det var aldrig något snack om vilka som var bäst. Sevilla vann med klara 4-0.

Förra säsongen i derbymötet mellan Sevilla och Real Betis på Ramón Sánchez Pizjuán gjorde José Antonio Reyes mål efter tolv sekunder, i en match som senare slutade 5-1.

I samma möte den här säsongen skulle det inte ta mycket längre tid innan Sevilla hade ledningen. Den här gången agerade Reyes framspelare när han skarvade fram Carlos Bacca till ett friläge efter mindre än två minuter. Anfallaren förvaltade chansen på bästa möjliga sätt och prickade in ledningsmålet för Sevilla.

Mardrömsminuter för Betis

Men det var bara början på en lång och jobbig kväll för gästande Real Betis. Strax innan paus genomled man ett par mardrömsminuter där man dels fick mittbacken Paulão utvisad och åkte på ytterligare ett baklängesmål.

Det slutade till sist hela 4-0 till Sevilla, som just nu är nummer ett i staden. I och med segern avancerar Sevilla till övre halvan av tabellen, medan Betis fortsatt är sist i La Liga med blott nio inspelade poäng.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga