Gustav Svensson redo för debut

Nyförvärvet ­Malick Mané avgjorde mot AIK.

Ännu ett nyförvärv ser ut att debutera för IFK ­Göteborg mot Malmö FF.

– Jag är i riktigt bra form, säger Gustav S­vensson, 27.

Hjalmar Jonsson vikarierade för magsjuke Kjetil Waehler mot AIK. Nu är Jonsson förkyld, men nyförvärvet Gustav Svensson formellt spelklar. 

27-åringen som bröt kontraktet med ukrainska Tavrija efter obetalda löner var mycket pigg vid gårdagens träning på Kamratgården.

– Jag har tränat på väldigt bra. Vi hade en hård för­säsong i Ukraina och mötte bra lag under fem veckors (!) träningsläger i Turkiet, säger Svensson. Jag känner mig väl förberedd om jag får spela.

Hur har du förändrats som spelare sedan du lämnade IFK Göteborg 2010?

– Jag har utvecklats där jag hade brister tidigare, blivit bättre på att hålla i bollen under press, tekniken, passningsspelet. 

’Trivdes inte i Ukraina’

Samtidigt pekar Svensson mot andra faktorer som gör att han kan prestera bättre hemma i Sverige.

– Det känns väldigt skönt att vara tillbaka i Blåvitt, ­både fotbollsmässigt och ­socialt. Ligan håller väldigt hög klass i Ukraina, men jag trivdes inte fullt ut i landet. Ukraina är väldigt långt från det trygga Sverige jag känner. Det är stor fattigdom och enorma klasskillnader. Det mår man inte bra av, säger Gustav Svensson.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN