”Har varit tufft för Wenger mentalt”

Ljungberg förklarar kräftgången med arenan

Det har gått snart nio år sedan Arsenal vann sin senaste titel.

Vid FA-cuptriumfen 2005 fanns Fredrik Ljungberg i laget och svensken lider med Arsene Wenger i titeltorkan.

– Det har varit några tuffa år sedan de byggde Emirates, säger Ljungberg till norska TV2.

Wenger.
Wenger.

Ligan är förlorad, trots en stark höst, men Arsenal är fortfarande kvar när FA-cupen går in i semifinalspelet. En av de som hoppas att London-klubbens titeltorka ska brytas är Fredrik Ljungberg.

”Nu har de pengarna”

36-åringen försvarar nu managern Arsene Wenger och skyller till viss del kräftgången på bygget av arenan Emirates Stadium.

– Det har kanske varit några tuffa år sedan de byggde Emirates (som stod klar 2006 och kostade nästan fem miljarder kronor), men nu har han pengarna som behövs för att bygga ett nytt storlag och jag unnar honom att få uppleva framgång på slutet av karriären, säger Ljungberg till norska TV2.

Ljungberg känner Wenger väl sedan tiden i klubben 1998-2007 och fanns med i det lag som vann FA-cupen 2005, Arsenals senaste titel. Nu säger svensken att Wenger lider mer än fransmannen vill visa utåt.

”Väldigt sur när han förlorar”

– Det är svårt att veta vad han tänker men han älskar att utveckla fotbollsspelare på det sättet som han menar är rätt sätt att spela fotboll. Samtidigt vet jag att han älskar att vinna. Han visar det inte så ofta men han blir väldigt sur när han förlorar. Så jag kan tänka mig att det varit tufft mentalt för honom de senaste åren.

Ljungberg menar nu att Wenger borde få fortsatt förtroende av Arsenal oavsett utgången av årets säsong.

– Varför? Han är fantastiskt duktig, har stor respekt bland spelarna och bygger lag på ett sätt man bara kan beundra. Rent spelmässigt är det vackert att se på.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN