Fotboll

Fischer: ”Bland det dummaste jag läst”

Av: 

Fredrik Jönsson

Hampus Hagman

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic, 32, vill inte bli jämförd med damstjärnorna.

– Jag fick en fråga i somras om vem som är bäst, jag eller Lotta Schelin. Du skämtar med mig, va?, säger Zlatan till Expressen i en intervju som skapat storm i sociala medier.

”Bland det dummaste uttalande jag läst”, kontrar Nilla Fischer på sin twitter.

Nilla Fischer, en av landslagsprofilerna som reagerat på Zlatans uttalanden.

Zlatans attack mot damfotbollen rör om i grytan ordentligt såhär i julefriden. I en intervju med dagens Expressen är han kritisk till hur medias bevakning av ”bil-debatten”, kastat en skugga över Anders Svenssons prestation i landslaget. Anfallsstjärnan ger sig också ut på minerad mark när han säger att det ”inte går att jämföra damernas individuella prestationer med herrarnas”.

– När jag kommer utanför Sverige jämförs jag med Ronaldo och Messi. Hallå, på vilken nivå är vi? Det är ett skämt, säger han bland annat till tidningen.

”Jättetråkigt”

Reaktionerna runt om i landet lät inte heller vänta på sig efter ’Ibras’ inlägg i jämställdhetsdebatten.

"Zlatan Ibrahimovic tillför inte ett skit med sin putslustiga och löjliga kommentar om att han kan ge Therese Sjögran ”en cykel med min autograf så blir det bra”, skriver Henrik Rydström på sin blogg och fortsätter:

"Av landslagskaptenen måste vi kunna begära mer. Vi måste kunna begära att han tänkt tanken fullt ut."

”Något positivt”

Sportbladets Robert Laul:

"När Zlatan skyller bildebatten på "media" kunde man hänvisat till Pia Sundhages citat direkt efter galan. Men den striden ville inte Z ta? Personligen tycker jag 1) SvFF ska inte dela ut lyxbilar och 2) Det är i grund och botten något positivt med jämställdhetsdebatten vi sett. Zlatan tillförde dock inte särskilt mycket nytt, förutom det hånfullt arroganta att damerna kan få hans signerade cykel. Tuffa killen!”

Nuvarande landslagsstjärnan Nilla Fischer, till vardags i Wolfsburg, reagerade på Zlatans utspel så här på twitter:

”Bland det dummaste uttalande jag läst”.

”Det måste han stå över”

SVT Sports expert Frida Östberg:

– Jag tycker att det är jättetråkigt att en av våra största profiler idag och genom tiderna har en sådan här åsikt. Det handlar om att lyfta fram de individuella prestationerna som idrottare gör i Sverige oavsett kön. Det är kärnan, säger Östberg till SVT Sport och fortsätter:

– Han är så pass stor att han inte ska bry sig om han eller andra blir jämförda med damfotbollsspelare. Det måste han stå över. Den respekten måste man ju ha för varandras prestation. Ett OS-guld för en 100-meterssprinter är lika mycket värt oavsett om det är på dam eller herrsidan Det är samma sak med ett VM-brons eller ett OS-guld i fotboll, det spelar ingen roll.

IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge:

”Zlatan zlatan zlatan han berör så sjuuuuukt i detta land! Hihi tror många kokar nu i landet o många myser(så ser d ut på twitter iallafall)”, skriver han på twitter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!