Djurgårdsduon missar cupkvartsfinalen

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N
FOTBOLL

I kvällens kvartsfinal av Svenska Cupen ställs Djurgården mot gästande BK Häcken på Tele2 Arena.

Ett Djurgården som kommer till spel utan Haris Radetinac och Aliou Badji.

Efter tre raka segrar mot Degerfors, Frej och Jönköpings Södra är det ett Djurgården med gott självförtroende som välkomnar Häcken på Tele2 Arena.

Men uppladdningen inför kvartsfinalen har varit allt annat än optimal.

Influensa har härjat i Stockholmslaget och spelare har lyst med sin frånvaro på Kaknäs träningsanläggning.

– Veckan har varit ganska så hackad med antal spelare och övningar men träningarna har varit bra, tyvärr har vi inte kunnat ha med alla i träningarna säger Djurgårdens tränare, Özcan Melkemichel till Djurgårdens hemsida.

Nu står det också klart att Djurgården kommer till spel utan Haris Radetinac och anfallsvapnet Aliou Badji.

Trots bortfallet är det en positiv Jonas Olsson som ser matchen mot Häcken som ett bra test inför den allsvenska starten.

– Jag var väldigt imponerad av dem förra året, vi hade två tuffa matcher mot dem. Jag tror att det är ett lag som kommer vara med i toppen av Allsvenskan i år igen, så det blir ett verkligt bra test. Samtidigt tycker jag att vi har presterat bra matcher hemma på Tele2 och det ska vi göra även på måndag säger Djurgårdens kapten Olsson.

Modet krävs

Häcken tog sig vidare från gruppspelet efter 1–1 mot Sundsvall där man lyckades skapa många målchanser men desto färre mål. Till kvällens match ska de bygga vidare på det defensiva spel de lyckats med under gruppspelet.

– Att vi fortsätter ha en bra defensiv och ser upp på deras fasta situationer där de är väldigt bra. Och fortsätta jobba med anfallsspelet och det som vi gjort bra i matcherna före denna. Modet blir viktigt i denna match säger assisterande tränare Teddy Olausson till Häckens hemsida.

BK Häcken kommer till spel utan Christoffer Källqvist, Jasmin Sudic och Lucas Hedlund men glädjande nyheter för Göteborgslaget är att nyförvärvet Viktor Lundberg finns med i truppen efter en tids sjukdom.

Matchen spelas 19.00

ARTIKELN HANDLAR OM