Haksabanovic klar för IFK Norrköping

Presenterades på en presskonferens på torsdagen

Sead Haksabanovic är klar för IFK Norrköping.

19-åringen förstärker en redan stjärnspäckad trupp som nu måste ses som en allvarlig utmanare om guldet.

– Jag tycker också att Norrköping spelar den finaste fotbollen i Sverige, säger Haksabanovic.

Alexander Fransson, Simon Thern och Sead Haksabanovic. IFK Norrköpings centrala mittfält blir något alldeles extra kommande säsong.

”Tror mycket på honom”

På torsdagen presenterade Norrköping Haksabanovic som sitt nyförvärv genom en låneaffär med West Ham.

– Valet handlar mest om att jag litar på Jens (Gustafsson) sedan tiden i Halmstad. Jag tycker också att Norrköping spelar den finaste fotbollen i Sverige, säger Haksabanovic.

Sead Haksabanovic är klar för IFK Norrköping.
Sead Haksabanovic är klar för IFK Norrköping.

Lånas i två säsonger

IFK Norrköping lånar Haksabanovic från West Ham över de två kommande säsongerna. En lösning managern Jens Gustafsson är nöjd med.

– Fantastiskt roligt att vi har kunnat ro detta i land. Vi har jobbat hårt under en lång tid för att kunna knyta Sead till oss och det är en spelare vi har följt under en lång tid, inte minst jag själv, och jag är säker på att han kommer att bli älskad av publiken när han börjar agera på planen, säger Gustafsson till klubbens hemsida.

Haksabanovic kommer närmast från en annan utlåning, till spanska Malaga, där det bara blev 54 minuters speltid på ett halvår i den spanska andraligan.

– Jag fick vänta i två månader på att bli spelklar. Det blev lite fel där eftersom det var sportchefen i Malaga som ville ha mig där och inte tränaren. Men ja, ja, säger 19-åringen.

Sead Haksabanovic är Norrköpings andra tunga nyförvärvet på kort tid efter anfallaren Christoffer Nymans återkomst.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.