Usain Bolt avbryter fotbollssatsningen

Friidrottslegendaren: ”Man lär sig av sina misstag”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Usain Bolt, 32, lade först spikskorna på hyllan.

Efter en kortare satsning hamnar nu även fotbollskorna där.

– Vi gav det ett försök men hanterade det kanske inte som vi borde ha gjort, säger han.

Det var 2017 som friidrottaren Usain Bolt pensionerade sig efter en minst sagt framgångsrik karriär. Än i dag innehar han rekorden på både 100 meter och 200 meter.

Redan 2016 hade jamaicanen uttryckt en önskan om att inleda en annan yrkesbana, nämligen den inom fotbollen. Bland annat avslöjade Bolt att hans stora dröm var att få spela för Manchester United.

Någon Premier League-klubb blev det aldrig men väl några andra lag runt om i världen. Via sydafrikanska Mamelodi Sundows, Borussia Dortmund och norska Strömsgodset landade han till slut i Central Coast Mariners i Australien där han tillbringade totalt åtta veckor sensommaren 2018.

”Man lär sig av sina misstag”

Under hösten tackade 32-åringen först nej till ett tvåårigt kontrakt med den maltesiska klubben Valletta. Därefter nobbade han även ett erbjudande från Central Coast Mariners.

För ESPN bekräftar Usain Bolt nu att fotbollskarriären definitivt är över.

– Jag vill inte säga att det hela missköttes, vi gav det ett försök men hanterade det kanske inte som vi borde ha gjort. Man lär sig en läxa, lär sig av sina misstag, säger Bolt.

– Men det var en bra erfarenhet. Jag gillade att tillhöra ett lag, vilket var annorlunda från friidrotten och det var kul så länge det varade.

Nu inleds en helt annan epok i jamaicanens liv.

– Jag gör lite av varje. Livet som idrottare är över så nu rör jag mig mot helt andra branscher, jag har mycket i görningen, säger Bolt och tillägger att han är en ”business man” numera.

Foto: TT
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN