Fotboll

Förberedda på långa avbrott: ”Jävligt svårt”

Av: 

Johan Linderstam

FOTBOLL

Säsongens första Stockholmsderby. Då förbereder sig spelarna för att det kan bli långa spelavbrott och hamnar på köpet i en klurig situation.

– Det är jävligt svårt med energiintag och mat, för man vet aldrig hur långa avbrotten blir. Det är lite problematiskt när man ska ut och ge allt, säger Hammarbys Erik Israelsson till Sportbladet.

Djurgården möter så i dag Hammarby hemma på Tele 2 Arena i Svenska Cupen i vad som är årets första Stockholmsderby. Visa av erfarenhet vet förstås många att längre spelavbrott till följd av brända bengaler och rökutveckling inte är en ovanlighet i de här sammanhangen och det är ett faktum som sätter spelarna i en lätt klurig situation.

Hammarbys Erik Israelsson förklarar.

”Avbrotten är svåra”

– Inramningen är ju alltid helt fantastisk på de här matcherna, men samtidigt är avbrotten lite svåra att handskas med som spelare. Man vet aldrig hur långa de blir och det blir klurigt när man ska fylla på med energi. Man måste hela tiden ladda, men vill heller inte bli tung, så det är något av en balansgång, säger 27-åringen och poängterar att de ändå är förberedda för alla möjliga scenarios.

Fokus ligger på vad som händer på planen och inte strax vid sidan av.

– Ja, det är bara att gilla läget. Bara att gå ut, ge allt och sedan ta det där som det kommer, för man kan inte riktigt påverka det ändå, säger Israelsson.

ANNONS

Kör vi över Norge? Sett över de åtta senaste mötena har Tre Kronor 39-10 i målskillnad. Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!