”Vill fortfarande bevisa mer”

avPetra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Elm om chansen att nå EM-truppen i sommar

Foto: Rasmus Elm i aktion.

Borås. Kalmar FF är vidare i Svenska cupen – och Rasmus Elm tog ett steg närmare EM?

Mittfältaren har på ett stabilt sätt genomfört tre hela matcher på kort tid för första gången på två år.

– Det är väldigt kul att vara tillbaka. Men det är fortfarande flera nivåer kvar upp, man vill bevisa lite mer, säger Rasmus Elm till Sportbladet.

När förbundskapten Erik Hamrén tog ut truppen till januariturnén före jul öppnade han EM-dörren för Rasmus Elm. Han sa att han hoppades på att mittfältaren kommer att vara med och konkurrera om en plats.

Och nog har 27-åringen möjlighet att vara det, utvecklingen går åt rätt håll.

Under lördagen spelade Rasmus Elm sin tredje match på två veckor – i allsvenskan förra året blev det en match från start och elva inhopp.

Han agerade stabilt på Kalmar FF:s mittfält när laget skickade Elfsborg ur cupen (Kalmar vann med 1-0).

Rasmus Elm var nöjd med utvecklingen av cupmatchen, men formen finns det en del kvar att göra med.

– Det känns som att det är en bit kvar till så som jag vill att det ska kännas. Det är lite sega ben. Det tar lite för lång tid för mig att återhämta mig efter matcherna. Men det är väl inte så konstigt, jag har spelat tre nittiominuters matcher på två veckor och det har jag inte gjort på två år innan. Kroppen behöver anpassa sig och vänja sig lite, säger förra Rysslandsproffset som har haft några tunga år med en magsjukdom som hindrat honom från spel och som fick honom att flytta hem till Sverige och Kalmar förra året.

Har inte talat med Hamrén nyligen

Han lutade sig i cupmatchen mot sin rutin. Små skuldratacklingar före dueller och mottagningar för att vinna boll, säkerhet med boll, lugnt passningsspel och fin speluppfattning.

Tänker du själv på EM?

– Det gör jag egentligen inte. Jag försöker prestera vecka efter vecka och ta hand om mig på det viset. Sen får vi se var det landar. Jag tycker det är roligt att spela fotboll igen. Det är det viktigaste.

– Det är det här man vill, det är på något sätt identiteten man har. Det är jätteskoj att vara tillbaka, men det är en bit kvar.

Har du haft någon kontakt med förbundskapten Erik Hamrén nyligen?

– Jag har inte pratat med honom. Men det är flera nivåer till om man ska upp och prestera för det. Man vill bevisa lite mer innan det är aktuellt. Jag ska göra mitt bästa för Kalmar FF och göra så jag själv mår bra och kan prestera.

Kalmar FF spelade klokt mot Elfsborg, laget hade klarat sig med oavgjort men avgjorde på en av sina flera chanser i slutet av andra halvlek via 17-åringen Carl Johanssons nick. Det innebär att Kalmar FF är klart för kvartsfinal i cupen efter tre raka segrar.

– Det känns som att vi har en bra grund att stå på. Vi vet att alla drar åt samma håll. Vi är tränade och starka. Med några vinster kommer självförtroendet. Jag tror inte vi vann två matcher i rad förra året. Det är inte en toppmatch i dag, men vi kunde vinna den. Vi var inte nöjda med att bara komma hit utan vi skulle vinna.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM