Ali Khan stoppas – av egna klubben

FOTBOLL

Hamlstadsbacken Mohammed Ali Khan tog över som huvudtränare för division 3-laget Västra Frölunda, för bara någon vecka sedan.

Tre matcher – och tre vinster senare – sätter nu Halmstads styrelse stopp för Ali Khans tränarkarriär.

– Jag önskar att de hade accepterat och trott på mig, säger han.

Mohammed Ali Khan är mittback i Halmstad BK, som i år spelar i Superettan.

På sidan av elitkarriären har han under en längre tid varit ordförande i division 3-klubben Västra Frölunda. När klubben under vintern hade svårt att hitta en lämplig huvudtränare tog Ali Khan över rodret, något som då accepterades av Halmstads klubbchef, Fredrik Andersson.

– Jag var tydlig med att fotbollen i Halmstad skulle vara nummer ett. Oavsett mina sysslor på sidan av går min elitkarriär alltid först. Och det var inga konstigheter, säger Ali Khan.

När nyheten om tränaruppdraget spred sig i media var åsikterna många, både i och kring Halmstad. Styrelsen la in sitt veto, och var överens. Ali Khans tränaruppdrag var olämpligt.

– Jag tvekade inte en sekund på att respektera beslutet. Det är min arbetsgivare, och tvekar de på mitt mentala och fysiska engangemang så måste jag respektera det, säger Ali Khan.

"Jag är 100 procent"

Ali Khan har tidigare tränat lag i lägre divisioner, då utan problem.

– Men så fort det blir division 3 så blir det väl lite känsligt. Men jag känner att, va fan, Det skiljer ganska många divisioner. Jag önskar att klubben hade trott på mig, jag vet att jag hade klarat det.

Ali Kahn twittrade i dag, skämtsamt, om beslutet från Halmstad.

"Tar tacksamt emot tips på massa filmer, har lite tid över nu så att säga!”, skrev han.

Ali Kahn hann med att träna laget i tre matcher, samtliga i kvalet till Svenska Cupen. Det blev tre vinster, i åttondel-, sextondel- och kvartsfinal.

– Jag är 100 procent. Jag avslutar helt klart på topp, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM