Omdiskuterad straff räddade poäng till Sundsvall

Av: Marie Carlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

GIF Sundsvall fick en till synes billig straff i mötet med Kalmar FF, vilket räddade en poäng till laget.

Kalmars Marcus Antonsson var kritisk:

– Jag har sett reprisbilderna och det var en jättefilmning, säger han till Sportbladet.

GIF Sundsvall har imponerat i början av allsvenskan. Mot Kalmar hemma såg spelet inte lika bra ut som tidigare, det mesta handlade istället om Kalmar och framför allt om Marcus Antonsson.

Men länge såg Sundsvall ändå ut att gå mot ännu en trepoängare, detta efter en omdiskuterad situation. I den 42:a minuten föll Stefan Silva, till synes ganska enkelt, i straffområdet i en duell med Viktor Agardius.

"Jättefilmning"

Domaren blåste straff och Lars Krogh Gerson sköt bollen i mål, trots att målvakten Ole Söderberg var på den.

– Vi får en feldömd straff mot oss, och vi dominerar matchen när vi får det så det är tungt, säger Kalmars anfallare Marcus Antonsson.

Hur ser du på straffen?

– Jag har sett reprisbilderna efteråt och det är ju en jättefilmning. Samtidigt kan vi kolla på reprisbilderna, det kan inte domaren. Nästa gång är det förhoppningsvis vi som får en sådan med oss. Men det är tråkigt när det händer.

Antonsson med klassmål

Men Kalmar FF skulle åtminstone inte gå poänglösa ur mötet.

Marcus Antonsson vände upp två hemmaförsvarare i en snabb bollmottagning och chippade vackert in kviteringen i den 72:a minuten.

– Den var ganska fin. Det blev en perfekt vändning och chipp där, säger Antonsson, som dragits med en vadskada i drygt en vecka.

– Jag har inte tränat så mycket, men jag känner mig i bra form nu. I dag fick jag svar att jag klarar 90 minuter vilket var positivt.

– Men det är tråkigt att vi inte får med oss tre poäng. Vi får in en kvittering men vi är ändå besvikna, vi vill ju ha trepoängare.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.