”Inga småklubbar vi snackar om...”

FOTBOLL

AIK-talangen hett villebråd i Europa – kan lämna

Foto: Alexander Isak.

Alexander Isak kan snart vara förlorad för AIK.

Flera klubbar från de största ligorna i Eruopa har visat intresse för anfallstalangen.

– Vi har intresse från lag i Premier League, La Liga, Bundesliga och Serie A, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Fotbollskanalen.

Det var i våras som Alexander Isak slog igenom med dunder och brak i svenska cupen. AIK agerade snabbt för att säkra ett långt avtal för den 16-årige anfallstalangen och i maj skrev spelaren på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2018.

Under årets allsvenska säsong har det blivit 14 matcher och fyra mål för Isak och så sent som för två dagar sedan sänkte han IFK Luleå på bortaplan i cupen med två nya fullträffar.

"Givetvis smickrande"

Nu bekräftar Björn Wesström för Fotbollskanalen att Alexander Isak är ett hett villebråd på flera håll ute i Europa.

– Jag har inga kommentarer till vilka klubbar det rör sig om, men jag kan bekräfta att vi blivit kontaktade från lag i Premier League, La Liga, Bundesliga och Serie A. Det är inga småklubbar vi snackar om så det är givetvis smickrande säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Bud från Serie A och Bundesliga

Transferfönstret stänger den 31 augusti i Spanien, Tyskland, Italien och Frankrike och den 1 september i England. Men om AIK kommer överens med någon klubb innan dess är det ändå mest troligt att Alexander Isak spelar vidare i allsvenskan säsongen ut.

– Om det kommer ett bud som vi känner är rimligt att sälja för så kommer vi att berätta det för Alexander. Sedan är det upp till honom om det är intressant eller ej, säger Wesström.

Enligt Fotbollskanalen har bud kommit in från Cagliari och RB Leipzig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

La Liga

Bundesliga

AIK