”Man United har tagit kontakt med Zlatan”

FOTBOLL

Uppgifter: Två engelska klubbar intresserade

Ny dag, nya Zlatan-uppgifter.

L’Equipe uppger i dag att Manchester United tagit kontakt med svenskens representanter inför en eventuell flytt i sommar.

Chelsea uppges också vara intresserade.

Zlatan Ibrahimovic är – för första gången i karriären – på väg att spela ut ett kontrakt och kan under hela våren fritt förhandla med vilken klubb han vill inför en gratis övergång som bosman-spelare i sommar.

Svensken är föga förvånande sommarens hetaste bosman-spelare inför nästa transferfönster och intressenterna uppges vara många.

PSG inte förstavalet

Efter att ha slagit ut Chelsea i Champions League med två mål en assist över två möten valde svensken även att flörta med England.

– Premier League har alltid varit attraktivt för mig, sade Zlatan efter matchen.

Uttalandet fick den engelska pressen att gå i spinn och spekulera i en engelsk framtid för PSG-stjärnan.

I dag publicerar Frankrikes största sporttidning, l’Equipe, nya uppgifter kring anfallarens framtid.

Enligt l’Equipe finns alltjämt möjligheten att Zlatan förlänger sitt kontrakt med PSG – men det är inte förstavalet för varken honom eller klubben.

Föredrar Europa

PSG uppges främst leta efter en ersättare i form av Cristiano Ronaldo eller Neymar medan Zlatan sägs vara sugen på Premier League.

34-åringen uppges ha berättar för personer nära honom att han föredra ett år till i Europa innan han flyttar till Miami för att spela i David Beckhams MLS-klubb.

Enligt l’Equipe är Manchester United och Chelsea intresserade av att plocka in Zlatan i sommar. United uppges dessutom redan ha tagit kontakt med svenskens representanter för att höra sig för.