Bayern skrev historia - fjärde raka titeln

FOTBOLL

Säkrade Bundesligatiteln med en match till godo

1 av 3

Bayern München vann under lördagen sin fjärde raka ligaatitel.

Med det skrev de historia - aldrig förr har ett lag vunnit Bundesliga fyra år i rad.

Inför den näst sista Bundesliga-omgången hade Bayern München ett försprång på fem poäng till Borussia Dortmund på andraplatsen. En seger för Bayern eller ett poängtapp för Dortmund och titeln skulle vara i hamn. Det slutade med bägge delar. Medan Borussia Dortmund förlorade med 0-1 mot ett Eintracht Frankfurt som slåss för sin existens vann Bayern München med 2-1 borta mot Ingolstadt.

Kan bli först sedan 1977

Bortalaget kunde ta ledningen efter en kvarts spel, det sedan Franck Ribéry gått omkull i straffområdet och Robert Lewandowski slagit in den efterföljande straffen. Just Lewandowski skulle i den 32:a minuten utöka Bayern Münchens ledning. Xabi Alonso slog en vacker genomskärare som polacken kunde vinkla in vid den bortre stolproten. Därmed står Lewandowski på 29 mål, vid ett mål i den sista omgången blir han förste spelare att nå upp till 30 mål sedan Dieter Müller gjorde 34 mål för Köln säsongen 1976/1977.

Innan halvtidsvilan kom dock en reducering från hemmalaget. Återigen var det på grund av en straff, sedan Xabi Alonso knuffat omkull Moritz Hartmann som själv kunde slå in den efterföljande straffen.

Wendt nära Champions League

Ligatiteln var Bayern Münchens 26:e totalt, ett tyskt rekord, och dessutom den fjärde i rad - även det ett Bundesligarekord. Tidigare har Bayern München, vid fyra tillfällen, och Borussia Mönchengladbach, vid ett tillfälle, varit bäst med tre raka ligatitlar.

I kampen om den sista Champions League-platsen tog Borussia Mönchengladbach, med Oscar Wendt i startelvan, under lördagen ett stort kliv. Med en omgång kvar har de tre poäng och elva mål ner till Mainz 05 på femteplatsen.

ARTIKELN HANDLAR OM