Efter succén - nu släpper han självbiografi

FOTBOLL

Jamie Vardy släpper bok om sitt liv

Foto: Vardy.

Jamie Vardys resa från amatörfotbollen till Englands landslag och Premier League-titeln har fått mycket uppmärksamhet.

Senare i år kommer anfallaren att släppa en självbiografi.

– Jag vill berätta hela historien, både på och utanför planen, säger Jamie Vardy enligt Daily Mail.

Som 16-åring släpptes Jamie Vardy, 29, av Sheffield Wednesday. Efter att ha harvat runt i amatördivisionerna i flera års tid värvades han för fyra år sedan till Leicester City, som då spelade i Championship. Under den här säsongen har anfallaren exploderat ordentligt. Han har slagit målrekordet i Premier League, fått landslagsdebutera för England och varit en av nyckelspelarna under Leicester Citys makalösa guldsäsong.

Vill berätta hela historien

Snart kommer anfallarens resa även ut på bok. Under tisdagen meddelade Jamie Vardy nämligen att en självbiografi under namnet My Story kommer att släppas den 20 oktober i år.

– Även om min resa från amatörfotbollen har ådragit sig mycket uppmärksamhet är där så mycket som folk inte vet. Jag är väldigt uppspelt över att jag nu har fått möjligheten att berätta hela historien, både på och utanför planen, säger Jamie Vardy enligt Daily Mail.

Angående hans karriärresa sa Jamie Vardy följande:

Planer på film

– Än i dag finns det ögonblick då jag skakar på huvudet över galenskaperna - att gå från fabriksgolvet och att spela pubfotboll med mina kompisar på söndagsmorgnarna, till att göra mål för mitt land mot världsmästarna i Berlin. Det är sådant som bara händer i drömmarna.

Förutom en självbiografi finns även långtgående planer på att göra en Hollywood-film om Jamie Vardys liv.

ARTIKELN HANDLAR OM