Tunnlade tre motståndare med målskott

FOTBOLL

Quincy Promes frälste Nederländerna

Han hade aldrig gjort ett mål i landslaget.

Nu pratar en hel fotbollsnation om Quincy Promes.

24-åringen gjorde två mål när Nederländerna besegrade Vitryssland med 4–1.

Nederländerna genomförde ett katastrofalt dåligt EM-kval och missade sommarens fotbollsfest i Frankrike.

Frågan är om Danny Blind, som 2015 ersatte sparkade Guus Hiddink, kan leda laget till VM-slutspelet i Ryssland 2018.

1–1 mot Sverige gav inga klara besked, men frågar du Quincy Promes är svaret da.

Tunnlade tre motståndare

24-åringen, som har spelat för Spartak Moskva sedan 2014, svarade för sitt livs landskamp när Vitryssland besökte De Kuip i Rotterdam.

Han gjorde sitt första landslagsmål i spelminut 15, då han sökte skottläge och drog till med högern. Målet var lika efterlängtat som märkligt, för innan bollen passerade mållinjen gick den mellan benen på inte mindre än tre motståndare.

– Jag sköt medvetet mellan benen på den första försvararen, men för att få bollen igenom ytterligare två par ben måste man ha lite tur, säger Promes till AP.

Rios reducerade

Rysslandsproffset nöjde sig inte med det utan ökade på ledningen efter en hörna. Maksim Bordachev nickade undan, men såg bollen söka sig mot Promes, som drog till på volley.

– Det var bra att jag fick göra två mål. Att jag inte hade gjort mål i landslaget blev en omdiskuterad fråga, men nu är det slut på det, säger Promes till De Telegraaf.

Aleksey Rios reducerade för Vitryssland, men matchen saknade all tillstymmelse till spänning. Nederländerna ägde spelet och med ett varsitt mål säkrade Davy Klaassen och Vincent Janssen segern, men spelaren alla pratar om heter Quincy Promes.