”Zlatan säljer mer än Ronaldo och Messi”

United kan tjäna (!) 600 miljoner på att värva Ibra

Zlatan Ibrahimovic till Manchester United.

Då kan klubben räkna med inkomster på upp mot 600 miljoner kronor.

– Zlatan är den typ av spelare som säljer biljetter, säger fotbollsfinansexperten Rob Wilson.

Zlatans alla fastigheter – lyx i massor

Zlatan Ibrahimovic, 34, övergång till Manchester United verkar mer eller mindre klar.

Svensken väntas skriva på ett kontrakt på 1+1 år och uppges komma att tjäna runt tre miljoner kronor i veckan.

”Säljer mer än Ronaldo”

Men även Manchester United kan räkna med ett ekonomiskt uppsving.

Enligt fotbollsfinansexperten Rob Wilson kommer Zlatans flytt att ge inkomster på mellan 365 och 600 miljoner kronor till Premier League-klubben. Detta i form av sålda tröjor och matchbiljetter.

– Det skulle inte förvåna mig om Zlatan säljer mer tröjor än Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi skulle göra, säger Wilson till BBC.

United blev bara femma i ligan den här säsongen och missar därmed Champions League-spel för andra gången på tre år nästa säsong.

De ekonomiska tappen för missat Champions League-spel skulle en värvning av Ibrahimovic täppa igen.

– Zlatan är den typen av spelare som säljer biljetter och lockar reklamförsäljning till en match. Även om det är i Europa League eller ligacupen.

”Kommer sälja mer än någon annan”

Både Memphis Depay och Bastian Schweinsteiger, som anlände förra sommaren, låg i toppen av sålda matchtröjor den här säsongen. Och Zlatans övergång beskrivs som ”en match made in heaven” med svenskens stjärnstatus och Manchester Uniteds kommersiella styrka.

– Det är att matcha världens största idrottsvarumärke med en av de mest säljande spelarna. Om han går till Manchester United kommer han förmodligen att sälja fler tröjor än någon annan spelare i truppen på grund av den stjärnstatus han har, säger Rob Wilson.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.