Då: Dömde spökmål Nu: Dömer Sverige

FOTBOLL

Sveriges hjälpande hand i jakten på mål?

Sverige har ännu inte träffat mål under EM.

Med Felix Brych som domare behövs dock inte alltid det för att göra mål.

Nu dömer tysken Sveriges ödesmatch mot Belgien på onsdag.

Sverige har inlett EM med ett kryss mot Irland och en sen förlust mot Italien och är därmed piskat att vinna mot Belgien på onsdag.

Hittills har dock det stora problemet varit det svenska anfallsspelet och på två matcher har Blågult inte haft ett enda skott på mål.

Känd för spökmål 2013

Men nu kan Sverige ha fått ett sista ”vapen” i sin reportoar för att göra mål – utan att träffa mål.

Uefa offentliggjorde i dag att tysken Felix Brych dömer ödesmatchen mot Belgien. Brych rankas som en av Europas främsta och dömde Europa League-finalen 2014 samt den första kvartsfinalen i Champions League mellan Barcelona och Atletico Madrid när Fernando Torres blev utvisad.

I tysk fotboll är han dock mest känd för att ha dömt ett ”spökmål” mellan Leverkusen och Hoffenheim 2013. Leverkusens anfallare Stefan Kiessling nickade utanför, men bollen gick igenom en trasig maska och in i nätet utan att Brych upptäckte det.

– Det fanns ingen indikation på att det inte var ett regelrätt mål. Bollen var inne i målet. Det var ett vanligt mål för alla, sa Brych då.

Rumän dömer Italien

Brych kompletteras av assisterande domarna Mark Borsch och Stefan Lupp medan Bastian Dankert och Marco Fritz agerar straffområdesdomare.

Den andra mötet i gruppen, mellan Irland och Italien, döms av rumänen Ovidiu Hategan.

ARTIKELN HANDLAR OM