”Han kommer få sparkar emot sig”

avRasmus Senator

Alvaro Morata ställs mot sina forna lagkamrater i Juventus

I kväll ställs Alvaro Morata och Spanien mot Italien.

Där kommer den spanska skyttekungen behöva stångas mot sina forna lagkamrater i Juventus om en plats i EM:s kvartsfinal.
– Några har sagt åt mig att bära en hjälm, säger Morata till Cuatro.

Alvaro Morata har stått för tre av Spaniens fem mål under EM och ligger på delad förstaplats i skytteligan.

I kväll står den 23-årige anfallaren inför den hittills kanske största utmaningen i sin fotbollskarriär. Åttondelsfinal mot Italien och en kamp mot sina forna lagkamrater i Juventus i form av backtrion Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli och Leonardo Bonucci.

– Det är svårt att anfalla mot dem. De är specialister på att försvara och nästan perfekta alla tre, säger Morata enligt TT.

"Har inga vänner i motståndarlaget"

Efter två framgångsrika år i Juventus, med två liga- och cupguld står Morata i kväll på andra sidan mittlinjen från sina lagkamrater i Juventus.

En av dem är mittbacken Andrea Barzagli, som med all säkerhet vet vad som gäller när han möter sin före detta lagkamrat.

På presskonferensen under söndagen skickade han en syrlig hälsning till Morata. Det faktum att de två tidigare spelat i samma lag verkar vara som bortblåst.

– Jag har inga vänner i motståndarlaget, jag har till och med svårt att hälsa på dem innan matchen. Morata är en av Spaniens många hot och vi vet om hans styrkor. Han vet att om han kommer in i Giorgio Chiellinis område så kommer han få sparkar emot sig, säger Barzagli enligt Football Italia.

Hyllas av Buffon

Juventusspelarna har piskat upp stämningen inför matchen under de senaste dagarna. Bland annat har anfallaren Paulo Dybala uttalat sig om att Morata är rädd för Chiellini på planen, någonting spanjoren själv ska ha sagt efter en träning.

Målvakten Gianluigi Buffon, som vid förlust mot Spanien kan göra sin sista landskamp, är ödmjuk när han pratar om sin före detta lagkamrat. Han säger att Morata har allt som krävs för att bli en anfallare i världsklass.

– Jag pratar om Alvaro med ett leende på läpparna för han vet exakt hur stark han är. Han är ung men han har alla kvalitéer som utmärker en mästare, vilket är att avgöra viktiga matcher. Han är det största hotet mot oss, säger han enligt Gazzetta dello Sport.

Tillsagd att bära hjälm

Alvaro Morata blev mitt under pågående EM klar för en återkomst till Real Madrid.

Han säger att matchen mot Italien blir en stor utmaning för honom själv och det spanska laget. Av allt att döma kommer han också behöva vara försiktig på planen, i alla fall enligt spanjorens före detta lagkamrater i Juventus.

– Jag har pratat med dem och några har sagt åt mig att bära en hjälm om jag spelar. Sättet de spelar på är väldigt karaktäristiskt för Italien, men vi måste fokusera på vårt spel, säger Morata till den spanska TV-kanalen Cuatro enligt AS.

ARTIKELN HANDLAR OM