”United har vaknat till efter Zlatans besked”

FOTBOLL

Uppgifter: ”United är favoriter till att värva Ibra”

1 av 2

Zlatan Ibrahimovic har meddelat att han lämnar PSG.

Det har fått Manchester United att vakna till, uppger både Manchester Evening News och The Telegraph.

”Zlatan har bett om ett kontrakt värt 300 000 pund i veckan”, skriver Telegraph.

Experten: Här är Zlatans alternativ efter PSG – talar för och emot

Zlatan Ibrahimovic har under fredagsförmiddagen meddelat att han lämnar Paris Saint-Germain efter säsongen. Därmed fick italienska tv-kanalen Sky Italia rätt i sina uppgifter från i natt.

Sky Italia rapporterade att beskedet skulle komma inom några timmar, och så blev även fallet.

En outsider

Den italienska tv-kanalen rapporterade även att det med 90 procents säkerhet blir Los Angeles Galaxy som nästa klubbadress, med tio procents chans att det blir Manchester United.

Det är uppgifter som lokaltidningen Manchester Evening News spinner vidare vid lunchtid fredag.

Enligt lokaltidningen har Zlatans besked fått den engelska storklubben att vakna till och nu tittas det på en eventuell värvning av svensken i sommar.

Manchester Evening News uppger att även om lönen skulle vara hög, så lockas de amerikanska ägarna Glazers av att man inte behöver betala någon övergångssumma till PSG.

Diskuterar ettårskontrakt

Med Anthony Martial som ytter och Wayne Rooney som mittfältare är Marcus Rashford klubbens renodlade anfallare just nu. Och även om James Wilson och Ashley Fletcher återvänder från lån till sommaren är United behov av en bevisad målskytt akut, uppger Manchester Evening News.

The Telegraph sträcker sig ännu längre och påstår att United är ”klara favoriter till att värva Ibrahimovic”.

”Det har diskuterats ett tolv månaders-kontrakt. Zlatan och hans agent Mino Raiola har bett om ett kontrakt värt 300 000 pund” i veckan, skriver tidningen.

Om Ibrahimovics lönekrav möts av United skulle han bli klubbens bäst betalda spelare och tidningen skriver även att en flytt skulle gynnas om José Mourinho tar över klubben.

Enligt Sky Italia är Mourinho bara ”timmar ifrån” att presenteras som Manchester Uniteds näste manager efter Louis van Gaal.