Förre PL-spelaren död efter polisinsats

FOTBOLL

Sköts med elpistol

Foto: Dalian Atkinson blev 48 år.

Fotbollsengland har sorg efter beskedet att förre Aston Villa-spelaren Dalian Atkinson dött till följd av en polisinsats.

48-åringen avled efter att ha blivit skjuten med en elpistol, uppger AP.

Dalian Atkinson blev en stor profil i Aston Villa när han gjorde 23 ligamål på 85 matcher mellan 1991 och 1995. Engelsmannen kom senare att även representera storklubbar som turkiska Fenerbahce och engelska Manchester City innan han 2001 lade skorna på hyllan.

Inlett en internutredning

Nu rapporterar AP att den förre Premier League-anfallare, som även gjort en B-landskamp för England, avlidit efter en polisinsats i Telford.

”West Mercia-polisen kan bekräfta att polisen svarade på ett larm gällande oro för en persons säkerhet omkring 01:30 den här morgonen på en adress i Telford. När de anlände användes en elpistol mot en 48-årig man som, efter att ha fått medicinsk hjälp, dödförklarades vid 03:00”, meddelar polisen i ett uttalande enligt Eurosport.

Enligt lokaltidningen Shropshire Star dog Dalian Atinson av hjärtstillestånd. Polisen kan inte kommentera ärendet ytterligare då en internundersökning inletts.

På Twitter skickar såväl tidigare lagkamrater som Paul McGrath som aktiva Aston Villa-profiler som Jack Grealish kondoleanser.

ARTIKELN HANDLAR OM