Stjärnans krav: ”Ge honom ett hus”

FOTBOLL

Pawel Cibicki kräver att J-Södra förlänger med Thelin

Foto: TT

Jimmy Thelin är säsongens allsvenska succétränare.
Problemet för J-Södra? Han sitter på ett utgående kontrakt.
Nu ställer stjärnan Pawel Cibicki krav på klubben.
– Han ska få det han vill ha. Om Jimmy vill ha ett hus så ska han få ett hus, så enkelt är det, säger anfallaren.

Jimmy Thelin har tjusat allsvenskans finsmakare med sitt Jönköpings Södra. Tränaren står för en innovativ fotboll med oväntade ingredienser. Det har tagit nykomlingen till en relativt stabil placering i den tajta tabellen.

Thelins kontrakt går dock ut efter säsongen. Etablerade föreningar som Häcken uppges intresserad av honom, och J-Södra riskerar att tappa sin succéman.

”Aldrig haft en bättre tränare”

En som är irriterad över situationen är lagets stjärna Pawel Cibicki. Han kan inte fatta att J-Södra ännu inte förlängt med sin tränare, och godtagit hans krav.

– Alltså: jag har haft en massa fotbollstränare. Men det finns ingen bättre än honom. Jag har aldrig upplevt någon liknande. Om föreningen ska utvecklas måste de förlänga med honom, säger han och fortsätter:

– Gör de inte det så begår de ett stort misstag. Vad han än vill ha ska han få. Det finns ingen tränare som honom i allsvenskan. Han håller topp, toppklass! Det är svårt att beskriva hur bra han är.

"Om han vill ha ett hus ska han få ett hus”

Anfallaren skakar på huvudet under samtalet med Sportbladet. Enligt Cibicki borde J-Södra möta alla krav som Thelin eventuellt ställer på föreningen.

– Att de inte har förlängt med honom än... De bara fortsätter och ger inte honom vad han vill ha. Om han vill ha ett hus ska han få ett hus, så enkelt är det. Så bra är han.

Cibicki: ”Södras succé beror på honom”

Vad är det som gör honom bra?

– Hur han tänker fotboll. Ingen annan tränare tänker som honom. Allt har en mening. Alla uppspel, alla träningar – allt. Det är inte bara en massa tvålagsspel. Jag säger det igen: jag har inte haft en tränare som honom. Det är jävligt mycket tack vare Jimmy att vi ligger där vi ligger: de måste förlänga med honom.