Malmö FF:s stora kris inför viktiga CL-kvalet

Publicerad 2015-07-13

Kallar in lärling och målvaktstränare : "Ingen bra situation klubben hamnat i"

Franz Brorsson till vänster.

Malmö FF har bekymmer inför onsdagens Champions League-kval mot Zalgiris Vilnius.

En skadedrabbad backlinje och försäljningen av Robin Olsen öppnar nu upp för en ung debutant – och för uttagningen av en 49-årig målvaktstränare.

Följ ämnen
Malmö FF
Jonnie Fedel.

Malmö FF:s mittback Filip Helander bröt dagens träning och det står nu klart att det inte blir något spel i onsdagens Champions League-kvalmöte med Zalgiris Vilnius, skriver Sydsvenskan.

– Han har ett muskelfäste som smärtar i knäet. Det är uteslutet med spel, säger MFF-läkaren Pär Herbertsson till tidningen.

Rasmus Bengtsson körde rehab på egen hand och hans vara eller inte vara i matchen avgörs under ett test i morgon.

I lördagens match mot Örebro klev Oscar Lewicki ner på backpositionen bredvid Bengtsson, vilket kan bli fallet även på onsdag. Men tränaren Åge Hareide vill helst ha den nyblivna U21-guldmedaljören på sin rätta plats.

Något som kan öppna upp för en debut för Franz Brorsson, som var enda spelbara mittback på träningen.

"Kan bli största matchen"

19-åringen har ett lärlingskontrakt med klubben, har aldrig startat en A-lagsmatch – men kan nu alltså gå rakt in i startelvan när Malmös Champions League-framtid står på spel.

– Detta kan bli en största matchen i mitt fotbollsliv, säger Franz Brorsson till Sydsvenskan.

– Det är ju det här som man springer och förbereder sig för hela tiden, att få chansen. Det är kul och bara att gilla läget. Jag förbereder mig som om jag ska spela, säger han.

49-årig målvakt i truppen

Förutom den prekära mittbackssituationen påverkas läget i laget även av försäljningen av målvakten Robin Olsen.

Zlatan Azinovic är given från start och bakom honom finns 16-årige Marko Johansson.

Men nu har klubben dessutom anmält 49-årige målvaktstränaren Jonnie Fedel till kvalmatcherna.

– Visst är det lite komiskt. Men samtidigt är det inte bra med en 49-åring på bänken. Det är ingen bra situation klubben har hamnat i. Jag gör det här av lojalitet mot klubben och för att situationen är som den är. Jag insåg väl för några veckor sedan när det blev allvar med Robin och grekerna att det kunde bli så här, säger Jonnie Fedel till Sydsvenskan.

– Vissa saker har jag väl slutat göra på min sociala tid. Jag måste tänka ett steg längre fram, att detta kan hända om en vecka - eller snabbare än så, säger han.

Följ ämnen i artikeln