Hyllades av Reals fans efter showen

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Totalt utspelat av ärkerivalen

Foto: GETTY, CMORE

I halvtid ropade de efter presidentens avgång.

Efter fyra insläppta mål övergick Real Madrid-fansens vrede i total uppgivenhet.

Då applåderade de Barcelonas Andres Iniesta när veteranen byttes ut.

För tio år sedan fick Ronaldinho applåder av Real Madrids fans efter en sällan skådad uppvisning. Något liknande hade aldrig hänt sedan Diego Armando Maradona tid i Barcelona.

Men på lördagen var det dags igen.

Real Madrid blev totalt avklätt av ärkerivalen och vid underläge, 0-4, visade delar av fansen på Santiago Bernabéu respekt för motståndarnas uppvisning genom att applådera Andres Iniesta när denne byttes ut.

Ny målshow

Real Madrids mardröm inleddes när Luis Suárez satte 1-0 efter tio minuters spel. Neymar ökade på till 2-0 i den 39:e minuten och duon var bara en Marcelo-rensning på mållinjen ifrån att trixa fram ett 3-0-mål precis före paus.

På väg ut mot omklädningsrummen för halvtidsvila visade Real Madrid-fansen sitt missnöje genom att vifta med vita pappersark, bua ut sina egna spelare, samt ropa efter presidenten Florentino Perez avgång.

”Kommer inte vara vacker”

I den 53:e minuten ökade Andres Iniesta på till 3-0 och med kvarten kvar att spela satte Luis Súarez sitt andra för kvällen fram till 4-0.

– Barcelona är som bekant Europamästare, men med det sagt vete tusan om jag såg dem spela så här bra förra säsongen. Visst, de var väldigt bra mot Bayern München i semifinalen, men det här var nästintill ännu bättre. Och nu kommer det dissekeras i Real Madrid de närmaste dagarna. Haveriutredningen som följer av det här kommer inte vara vacker. Det kommer inte att vara lätt för Rafa Benitez, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat Fotboll.

Efteråt summerar Real Madrid-tränaren Rafa Benitez El Clasico så här:
– En total katastrof.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.