”När jag såg pappa så brast det för mig”

FOTBOLL

Intervju med guldhjälten om tårarna, EM-playoffet, intresset från Montenegro och guldfesten

1 av 5

MALMÖ/STOCKHOLM. Emir Kujovics mål avgjorde – igen.

27-åringen kunde fira både SM-guld och skytteligaseger och nu hoppas han på landslagsspel. Frågan är om det blir för Sverige eller Montenegro.

– Det är speciellt att ha möjligheten att kunna spela för två landslag, säger han.

Foto: PONTUS ORRE

Emir Kujovic har gjort det matchavgörande målet för SM-guldvinnande IFK Norrköping i otroliga nio matcher den här säsongen.

Det viktigaste av de nio kom i dag när han med sitt 1-0-mål mot Malmö sköt hem guldet till Norrköping efter en 26 år lång väntan i staden.

– Jag är den typen, jag gillar sådana här matcher när det står mycket på spel. När allt ska avgöras då vill jag verkligen avgöra.

Efteråt föll en känslosam skyttekung i tårar.

"Såg pappa så brast det"

– När jag såg min pappa så brast det för mig helt enkelt. Han betyder jättemycket för mig och jag såg att han var rörd också, då kunde jag inte hålla mig, säger han

Kujovic, som landade på 21 mål i allsvenskan i år, kom till Norrköping efter ett par tuffa år i Turkiet. Nu höjs han till skyarna av tränare och lagkamrater som menar att en landslagsplats borde vara aktuell inför EM-playoffet.

– Med den här formen, varför inte? Allt flyter för honom  just nu. Han gör 21 mål och är den bästa spelaren i allsvenskan just nu. Så varför inte, men det är upp till Hamrén och Kujovic. Jag är glad att han är i mitt lag i alla fall, säger David Mitov Nilsson.

”Lätt att bli besviken”

Själv vågar han inte hoppas på ett samtal från Erik Hamren – som varit tyst fram till nu.

– Jag förväntar mig inget alls, det är lätt att bli besviken. Jag tycker att jag har gjort det bra, men det är upp till förbundskaptenen, säger han och menar att han borde få ett samtal:

– Ska vara ärlig så ja, men det spelar inte någon roll vad jag tycker.

”De var nog ganska sugna”

Faktum är att det lika gärna kan bli landslagsspel för Kujovic födelsenation Montenegro. Skyttekungen avslöjar att han redan inför förra kvalomgången uppvaktades via ombud.

– Det är mycket möjligt. Jag tror det blev lite för sent till förra gången, men de var nog ganska sugna då.

– Det jag vet är att de är intresserade, men om det leder till att de kommer kalla mig vet jag inte.

Och valet blir inte lätt:

– Det vill jag inte svara på. Jag är född i Montenegro och det är speciellt att ha möjligheten att spela för två landslag. Men jag är uppvuxen här och det jag kan säga är att jag är intresserad – sen får vi se, säger Emir Kujovic.

Nu väntar en lång festkväll med laget, där nykteristen Emir Kujovic lär vara en av de mest städade.

– Att vinna SM-guld är något du bara upplever en gång. Vi ska verkligen fira det här med grabbarna.

LÄS OCKSÅ: IFK Norrköping är svenska mästare.

ARTIKELN HANDLAR OM