”Hamrén ska inte kunna säga nej”

Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2015-10-04

Sportbladet träffar Palermos succésvenskar: ”Känner varandra utan och innan”

PALERMO. De är en liten bit på vägen att bilda ännu en klassisk svensk enhet i Serie A.

Oscar Hiljemark, 23, gör målen, Robin Quaison, 22, spelar fram.

– Jag jobbar mot dagen då jag är så bra att Hamrén inte kan säga nej till mig, säger Quaison.

Trots bra spel av dem båda i inledningen av ligasäsongen i Italien med Palermo kom varken Hiljemark eller Quaison med i EM-kvaltruppen som presenterades i fredags.

Hiljemark har gjort tre mål för Palermo, två av dem har den förre AIK:aren spelat fram till.

Finns det en kemi mellan er?

– Oscar är lätt att prata med på planen, vi delar rum, jag vet var han är när vi spelar. Det är lätt att hitta honom på planen, säger Quaison när Sportbladet träffar honom strax före en träning i utkanten av Palermo.

Han fick mycket beröm för sin debutsäsong i Italien. Nu ska han ta nästa steg.

I fjol spelade Quaison åtta matcher från start i Palermo. Han har redan varit i Palermos startelva i fem av sex omgångar nu.

– Jag vill utveckla både mitt målskytte och mina målgivande passningar. Jag jobbar med olika delmål för att nå dit. Men det är inget som jag berättar i detalj om utåt.

”Trivs bäst på mitten”

Det är ett sätt att komma framåt i karriären.

– Jag sätter upp delmål privat också. Man måste ha något att sträva efter annars känns det som man sitter fast, säger Robin Quaison.

Den givna frågan till dig: Var på planen vill du helst spela?

– Någonstans centralt. Jag trivs bäst på mitten, eller strax bakom anfallarna. Men jag kan nästan spela överallt och jag tycker det är en fördel för mig. Just nu varierar min position i Palermo, men jag trivs med det. Jag utvecklas som spelare.

”Hoppas jag stärkt mina chanser”

Det har gått bra för dig i klubblaget, andra i landslaget har det sämre med speltid i sin vardag. Ändå platsar du inte i A-landslaget. Hur tar du det?

– Som bevis på att jag måste jobba ännu hårdare. Jag tar det som motivation. Jag intalar mig att det bara är att jobba hårdare så att den dagen kommer då jag är tillräckligt bra att det inte går för Hamrén att säga nej till mig.

– Jag hoppas jag stärkt mina chanser den senaste tiden. Men det finns andra spelare som gjort det bra också. Oscar Hiljemark har varit fantastisk här i Palermo.

Om Hiljemark och Quaisons samarbete på planen fortsätter vara framgångsrikt så kommer det bära till Blågult, förr eller senare.

Nästa stora test, Roma hemma på Stadio Renzo Barbera, söndag eftermiddag.

Men hur bra känner duon varandra, egentligen?

– Jag har väl fått en rätt bra bild av Robin som person. Sedan är det väl lite oklart hur bra jag känner honom på djupet, säger Hiljemark försiktigt.

– Jag känner Oscar nästan innan och utan, säger Quaison.

Så Sportbladet testade Palermostjärnornas kunskaper om varandra (se videon här eller i spelaren ovan).

Hur den matchen slutade?

Klassiskt svenskitalienskt resultat.

Due-due.