Världen hjälps åt – för att hitta pojken

avAndreas Käck

FOTBOLL

Messi själv med i sökandet

Stor mystik omgärdar den bild, på en pojke, som sprids och delas av hundratusentals på sociala medier.

Nu hjälps världen åt för att försöka hitta honom.

Till och med Lionel Messi.

En bild säger mer än tusen ord, sägs det.

Nu har en okänd liten pojke blivit ett levande bevis på att ordspråket verkligen stämmer. Ingen tycks veta vem han är, men hundratusentals engagerar sig ändå i sökandet efter honom.

Mystik kring bilden

Anledningen är det klädesplagg som pojken bär på i bilden vars ursprung tycks förbli ett mysterium. Pojken älskar bevisligen FC Barcelonas Lionel Messi men hans föräldrar han uppenbarligen inte haft råd att köpa en tröja med fotbollsstjärnans namn. Lösningen: En blå och vit plastpåse med motivet ”Messi 10” ritat i tusch och hål klippta för armar och huvud.

Enligt BuzzFeed var turkiska bloggar först med att uppmärksamma bilden och de ska ha hävdat att den är tagen i regionen Dohuk, i Kurdistan, men fortfarande har ingen kunnat bekräfta när – och var – bilden är tagen.

Kontaktad av Messi

Klart är dock att den engagerat många.

Hundratusentals har delat bilden i hopp om att få fatt på pojken så att han kan få en riktig matchtröja. Och nu påstås Lionel Messi själv ha gett sig in i jakten. Twitter-kontot @messi10stats (ett populärt konto med cirka 700 000 följare) säger sig ha blivit kontaktad av Messis stab, som i sin tur ska ha sagt att Barça-stjärnan personligen vill ge pojken en matchtröja.

Lionel Messi själv har inte bekräftat via någon officiell mediekanal att han sett bilden.

ARTIKELN HANDLAR OM