Frank Lampard

Hårda sågningen av Jose Mourinho

Av: 

Erik Karlsson

FOTBOLL

Ex-spelaren: ”Som person är han fejk”

I kväll avgörs Chelseas och Jose Mourinhos Champions League-öde.

Men oavsett hur det går har före detta Chelsea-anfallaren Adrian Mutu sin bild av Mourinho klar.

– Som tränare är han slut, säger han i en mycket kritisk intervju med Mirror.

Adrian Mutu.
Adrian Mutu.

Förlust mot Porto i kväll och Chelseas säsong kan ha gått från dålig till katastrofal.

En missad slutspelsplats skulle också betyda ytterligare ett argument för de som menar att Jose Mourinhos tid i klubben borde vara över.

”Ser bara efter sig själv”

En som inte behöver fler misslyckanden för att finna stöd för den åsikten är före Chelsea-forwarden Adrian Mutu. Han värvades till klubben i början av Roman Abramovitj ägande men hans kontrakt bröts av Jose Mourinho när han testade positivt för kokain under hösten 2004.

Nu menar Mutu, som för närvarande precis avslutat en säsong i den indiska ligan, att Chelseas svaga säsong är portugisens fel.

– Han har varit en jättebra coach förut, men som person är han fejk. Han ser bara efter sig själv och bryr sig inte alls om hur hans spelare mår eller tänker. Du kunde aldrig prata med honom, dundrar Mutu och fortsätter:

– Som tränare är han slut. Det finns ingen väg tillbaka för honom. Hur skulle han kunna komma tillbaka från något sådant här?

”Försöker göra stjärnorna arg”

Jose Mourinho har alltid hyllats för hur han fått stora stjärnor att prestera tillsammans, men också ifrågasatts för hur det kommer sig att han alltid lämnar lag efter tre år – ofta efter stor turbulens.

Mutu har en ledtråd till hur det kan komma sig.

– Du kan se hur många av hans spelare som är olyckliga nu. Varför? Han kan inte prata med spelare som de borde pratas med.

– Det första han gör är att gå till den största stjärnan i laget och försöker göra honom arg. Det spelade ingen roll om det var John Terry, Frank Lampard, det är sådant han gör för att han tycker det är kul. Det är bara så han gör, han ändrar sig inte för någon, säger Mutu till Mirror.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Frank Lampard

John Terry

Adrian Mutu

Champions League fotboll (herrar)

José Mourinho

Chelsea FC

Premier League