”Lönen skapar kaos i Reals organisation”

FOTBOLL

Uppgifter i Spanien: Uppror i omklädningsrummet

Efter Martin Ödegaards ankomst till Real Madrids reservlag har laget tappat från första till sjunde plats i tabellen.

Nu påstår AS att 16-åringens lön ses som ”en ryggsäck full av stenar” i omklädningsrummet.

10 svenska jättetalanger – vad hände sen?

Martin Ödegaard värvades till Real Madrid i konkurrens med bland annat Bayern München som en av världens allra mest lovande fotbollsspelare. För att vinna kampen om 16-åringen lovade Real en saftig årslön på motsvarande 11,2 miljoner kronor.

Lagkaptenen kräver samma lön

Men nu beskriver spanska AS hur värvningen blivit en belastning snarare är ett lyft för Reals organisation, skriver Dagbladet. Lagkamraterna i reservlaget Castilla, som spelar i spanska tredjeligan, ska ha uttryckt stor avundsjuka på Ödegaards avtal.

AS beskriver det hela som att norrmannens lön ses som ”en ryggsäck full av stenar” i omklädningsrummet. Bland annat lagets lagkapten Sergio Aguza ska öppet uttryckt att han nu önskar ett lönelyft till samma avtal.

Ödegaard: Har varierat

Det kan vara en av förklaringarna till Castillas svaga facit med Ödegaard i laget. Efter norrmannens ankomst har laget bara vunnit en av sina sju matcher och fallit från första till sjunde plats i tabellen. ”Efter att han kom har de förvillat sig bort från uppflyttning- till nedflyttningskamp”, skriver AS Tomas Roncero.

Ödegaard fick själv frågor om formen i samband med Norge nuvarande landslagssamling:

– Den har varierat lite, som de flesta sett. Men det visste jag om innan. Det är inget som stressar mig, sa Ödegaard då enligt Dagbladet.

10 svenska jättetalanger – vad hände sen?

ARTIKELN HANDLAR OM