Ger bort allt – för att rädda klubben

Publicerad 2015-05-28

Vaktmästaren skänker sina besparingar till amatörklubben

Terry Henderson.

Hans fru dog förra året och han kan inte tänka sig att förlora sitt livs andra kärlek också.

Nu skänker stadionvaktmästaren sina livsbesparningar till sin älskade fotbollsklubb.

– Klubben betyder verkligen allt för mig, säger Terry Anderson, 76.

Tolv timmar i veckan lägger eldsjälen Terry Anderson, 76, på att sköta amatörlaget Hallen FC:s hemmaplan i en förort till Bristol. De senaste åren har han haft lite svårt att gå utan käpp men att klippa gräset på åkgräsklipparen är inget problem.

Tid har han också gott om. Terry bor precis intill stadion i en husvagn och sen hans fru Eileen gick bort förra året så lägger han mer tid än någonsin på klubben han har följt i över 40 år.

Riskerar läggas ner

Men Hallen FC är i stor ekonomisk knipa sedan det lokala styret har bestämt sig för att nästan dubbla planhyran från dryga 140 000 kronor om året till 240 000 kronor.

Klubben har sagt att om inte kommunen kan gå med på ett annat hyresavtal så kommer klubben tvingas lägga ner verksamheten.

– Jag har väldigt många fina minnen från den här klubben och jag skulle bli förkrossad om den var tvungen att lägga ner.

Och Terry Anderson vägrar se det hända. Enligt Mirror har han erbjudit klubben att tömma sitt livs besparingar för att rädda klubben i ett år ytterligare i jakt på en mer långsiktig lösning.

”Det betyder allt”

– Min fru var mitt livs kärlek och nu kan jag vara på väg att förlora en annan av mitt livs kärlekar. Klubben betyder verkligen allt för mig, säger han enligt Mirror.

Det lokala styret har sagt att de ska försöka se över möjligheterna till en annan lösning på klubbens ekonomiska problem.

Följ ämnen i artikeln