Uppgifter: Ronaldo rasande i omklädningsrummet efter derbyt

avLo Hägerfelth

Cristiano Ronaldo har gjort ett mål på åtta ligamatcher och kritiseras för sin form.

Men Ronaldo verkar inte tycka att det är hans fel.

Efter 0–0 mot Atlético Madrid ska portugisen ha uttryckt sin frustration i omklädningsrummet.

Foto: TT

0–0 var inte resultatet som Real Madrid ville ha. I och med att Barcelona hade besegrat Leganés med 3–0 samma dag betydde poängtappet borta mot stadsrivalen Atlético Madrid att Real Madrid tappade ytterligare mark i titelstriden. Numera ligger Barcelona tio poäng före Real Madrid.

Kritikerna har inte varit sena att höja rösten och en som har fått höra en hel del är Cristiano Ronaldo. 32-åringen har så här långt endast gjort ett ligamål på sina åtta matcher. Facit som i samband med otaliga antal avslut tidigare har pekat på sämst statistik av alla i Europas toppligor.

Dock har han upprepade gånger sagt att han inte är orolig över sin svaga säsongsstart.

– Jag är super lugn. I dag, när jag gör en bra match, räknas det inte. Allt ni (journalister) bryr er om är bara mål, mål, mål. Skriv in ”Ronaldos mål” i Google och ni hittar dem alla där, sa Ronaldo till exempel till pressen efter Champions League-förlusten mot Tottenham.

Beskyller sina lagkamrater

Men efter ytterligare en nolla i lördags sipprar nu uppgifter ut att Ronaldo valde att vädra sin frustration i omklädningsrummet. Enligt den spanska tidningen Diario Gol ska Ronaldo bland annat ha sagt att han gör allting på planen och att han är den som allra minst bör beskyllas för lagets problem

Därefter ska han ha anklagat sina lagkamrater för att inte spela bollen till honom. Enligt tidningen ska det i första hand vara Luka Modrić och Isco som var i skottluggen, men delvis även Marco Asensio (som endast fick spela 15 minuter mot Atlético Madrid).

Ronaldo har tidigare även riktat kritik mot klubben för att de gjort sig av med flera spelare - James Rodríguez, Pepe och Álvaro Morata framför allt - och inte ersatt dem på rätt sätt. Även det ska ha varit en punkt som portugisen valde att lyfta i lördags.

Benzema: Ronaldos fel

Men alla håller inte med Ronaldos synvinkel. I en annan artikel skriver nämligen Diario Gol att Karim Benzema i sin tur ska beskylla just Cristiano Ronaldo för den målsvacka han själv är inne i. Benzema har nämligen även han stått för endast ett ligamål så här långt, statistik som tillsammans med Ronaldo betyder att de tillhör de allra sämsta anfallsparen i toppligorna för tillfället.

Det ska dok inte vara Benzemas fel. Enligt tidningen ska fransmannen vara trött på att alltid vara den som pekas ut som syndabock. Enligt han ska Ronaldo få för lite kritik för att han inte är den spelare han varit, samtidigt som han menar att Ronaldo tar upp de ytor som fransmannen själv vill ha.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM