”Inte konstigt att ÖFK har intagit den stora scenen”

Foto: BILDBYRÅN

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

Europa fortsätter att häpnas över Östersunds framfart.

Nu har klubben utnämnts till ”årets underdog” av Fourfourtwo.

”De har hittat bortglömda juveler som har ratats av andra lag och förvandlat dem till det oigenkännliga” skriver tidskriften.

Östersund krånglade sig igenom kvalet till Europa League och är inför det sista gruppspelsmötet med Hertha Berlin redan klart för slutspel i turneringen.

Succén har knappast gått obemärkt förbi någon. Inte heller fotbollsmagasinet Fourfourtwo som nu utnämner Östersund till ”årets underdog”.

Tidskriften har i ett reportage från bortamötet med Bilbao återgett motiveringen till varför just den jämtländska klubben förtjänar utmärkelsen.

”Det basiska folket har aldrig sett något liknande tidigare. Fourforutwo står på Bilbaos torg där fem killar från Middlesbrough hoppar upp och ner iklädda sheriffhattar samtidigt som de leder 700 svenskar i en omgjord version av Will Griggs sång.”

Hyllar Potter och Kindberg

De fem engelska killarna som beskrivs i texten är anhöriga till spelaren Curtis Edwards. Därefter fortsätter tidningen att hylla tränaren Graham Potter, ordföranden Daniel Kindberg samt klubben i stort.

”Med en begränsad budget har Östersund hittat bortglömda juveler som har ratats av andra lag och förvandlat dem till det oigenkännliga. Den viktigaste juvelen är Graham Potter som Kindberg plockade till klubben 2010. Östersund har gett spelare med olika bakgrund en chans att bli idoler.”

Fourfourtwo påtalar också ÖFK:s udda aktiviteter vid sidan av fotbollen, som bland annat innefattar sång och dans.

”Ingen annan klubb i Europa skulle ställa sig och rappa efter matcherna. Genom att övervinna sina rädslor på scenen är det inte så konstigt att de oförskräckt har intagit även den stora scenen ute i Europa.”

Foto: BILDBYRÅN
Så mycket har Östersund spelat in i Europa League 00:27
ARTIKELN HANDLAR OM