Bundesliga

Klart: Matthias Sammer till Bayern

Av: 

Andreas Lagnelius

FOTBOLL

Årets fotbollsspelare 1996 blir ny sportchef

Matthias Sammer.
Matthias Sammer.

Två titellösa säsonger har fått FC Bayern München att reagera.

Ut flyger sportchefen Christian Nerlinger, 39, och han ersätts av Matthias Sammer, 44.

– Ledningen och Christian Nerlinger hade olika syn på framtiden, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Den största och mest framgångsrika klubben i Tyskland har misslyckats med att vinna Bundesliga, tyska cupen och Champions League två säsonger i rad. Det är inte gott nog för en storklubb som Bayern München.

I dag bekräftar klubben att Matthias Sammer tar över jobbet som sportchef. 44-åringen lämnar därmed sin post på det tyska fotbollsförbundet (DFB). Den förre storspelaren har varit aktiv som sportdirektör hos förbundet sedan 2006.

- Det är med sorg i hjärtat som vi låter Matthias Sammer lämna. Med sin inlevelse och kompetens har han har gjort väldigt mycket för talangutvecklingen och förbundet i helhet, säger Wolfgang Niersbach, förbundets ordförande, till dfb.de.

Sammers kontrakt sträckte sig till 2016.

Ersätter Nerlinger

Det blir alltså Christian Nerlinger som får bära hundhuvudet för de två misslyckade säsongerna. Matthias Sammer tar över rollen som sportchef med omedelbar verkan.

- Å klubbens vägnar vill jag tacka Christian Nerlinger för det jobb som han har gjort i fyra år här, säger FC Bayerns president, Uli Hoeneß, till klubbens hemsida.

Matthias Sammer har tidigare vunnit Bundesliga som tränare med Borussia Dortmund. Innan dess hann han spela för Dynamo Dresden, VfB Stuttgart, Inter och Borussia Dortmund.

1996 blev han utsedd till Europas bäste fotbollsspelare och vann EM med Tyskland.

Nu påbörjar den starke ledaren ett nytt äventyr.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Bundesliga