Premier League

'Rasar mot hans svek'

Av: 

Torbjörn Ek

FOTBOLL

Wenger skällde ut van Persie efter hans utspel – nu ger sig Ferguson in i jakten

LONDON. Manchester-klubbarna kan göra upp om ­Robin van Persie.

Alex Ferguson och ­Roberto Mancini uppges nu förbereda drömbud på ­Arsenals stjärna.

Samtidigt rasar Arsène Wenger mot Robin van Persies svek – och misstänker att han redan har en uppgörelse med en ny klubb.

Manchester City målas ut som det troliga valet för Robin van Persie i konkurens med Real Madrid och Barcelona.

Men enligt Daily Mail är Alex Ferguson fast besluten att inte låta Roberto Mancini slå honom ännu en gång. United-managern har länge haft ögonen på Robin van Persie och tänker inte förlora en spelare som gjorde 30 Premier League-mål förra säsongen till värsta konkurrenten.

Erbjuds 2,5 miljoner

När Robin van Persie i går meddelade via sin hemsida att han inte tänkte förlänga sitt kontrakt med Arsenal började båda Manchester-klubbarna koka av aktivitet.

Roberto Mancini väntas enligt brittiska tidningsuppgifter erbjuda över 2,5 miljoner kronor i veckan, helt i linje med ­Citys bäst betalda spelare Carlos Tevez och Yaya Touré.

Misstänker uppgörelse

Det är en lön som inte passar in i Manchester Uniteds nivåer, men Alex Ferguson kommer pressa sin klubb till att tänja på de ­ekonomiska gränserna för att ändå kunna erbjuda van Persie en tillräckligt attraktiv deal för att få honom att välja Old Trafford hellre än Etihad.

– Jag har funderat länge och väl på det, men jag har bestämt mig för att inte förlänga mitt kontrakt, skrev van Persie i går på sin hemsida efter att ha haft ett möte med Arsène Wenger och Arsenals styrelseordförande Ivan Gazidis om klubbens framtidsplaner.

Båda uppges ha blivit ­rasande över det offentliga beskedet och ringt och skällt ut van Persies agent.

Uttalandet ses av Arsenal som ett sätt att försöka tvinga fram en försäljning och källor inom klubben ­säger till Daily Mail att man misstänker att det redan finns en uppgörelse klar med en klubb. Enligt Sun ska det i så fall röra sig om just Manchester City.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League