”En myteristämning jag aldrig sett förut”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Här vänder sig Arsenal-fansen mot Wenger

Arsenal-publiken buade ut Arsene Wenger och Andrej Arsjavin när ryssen byttes in.

Sedan blev 30-åringen syndabock när Manchester United vann med 2-1.

– Det var folk som buade åt Wenger, det var folk som sjöng att han inte visste vad han höll på med. Det var en myteristämning som jag aldrig sett mot honom tidigare, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Arsenal hade precis gjort 1-1 efter en superb prestation av Robin van Persie när jublet byttes till burop på Emirates. Klockan stod på 74 minuter och nere vid Arsenals bänk stod Andrej Arsjavin redo för ett inhopp.

”Började få kramp”

18-årige Alex Oxlade-Chamberlain plockades av, trots en bra insats, till stor besvikelse för Arsenal-fansen som buade ut Arsjavin och bytet.

Det var ändå inte Arsjavins värsta upplevelse under kvällen. Efter 81 minuter spelade ryssen ett mycket passivt försvarsspel när han rundades av Antonio Valencia.

United-mittfältaren fortsatte in i straffområdet, fortfarande med Arsjavin någon meter bakom, och spelade fram Danny Welbeck till Uniteds segermål. Ett mål Arsjavin till stor del får ta på sig.

– Han (Oxlade-Chamberlain) började få kramp i vaden, säger Wenger om bytet.

Borde Arsjavin ha gjort mer vid målet?

– Det får du fråga honom om?

Som hans manager vad tycker du?

– Jag vill inte kommentera det. Vi ska inte skylla på en spelare. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag.

Utbuad vid slutsignalen

Samme Valencia hade också nickat in gästernas första mål på inlägg från Giggs. Två mål som innebär att United hänger på, nu tre poäng bakom ärkerivalen City, i tabelltoppen.

– Att vinna efter att Citys vann sin match var viktigt. Och vi gjorde det på rätt sätt, genom att vara modiga och positiva. Jag är lycklig över det. Jag tror att det ska mycket till om både vi och City ska kollapsa på målrakan nu, säger Uniteds manager Sir Alex Ferguson.

– Vi hade en otrolig mängd chanser med tanke på att vi var på Emirates. Att bara gör två mål är något av en besvikelse.

För Arsenal fortsätter jakten på den viktiga fjärdeplatsen och för managern Arsene Wenger en kamp för att vinna tillbaka fansens förtroende. Fransmannen fick höra protestsånger under tilläggstiden och burop efter slutsignalen.

– På sitt sätt tror jag att den här förlusten var lika smärtsam som 8-2:an för Arsene Wenger. Jag har aldrig tidigare sett en Arsenal-publik vända sig emot honom på det uppenbara sätt. Det var buropen vid slutsignalen men framförallt de stora sektionerna som direkt buade åt det byte han gjorde som sedan visade sig ha konsekvenser för Uniteds segermål, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

– Det var folk som buade åt Wenger, det var folk som sjöng att han inte visste vad han höll på med. Det var en myteristämning som jag aldrig sett mot honom tidigare.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN