Orden som kan få Zlatan avstängd

Grov svordom avslöjad

”Gris-Gud”.

Det påstås Zlatan ha sagt under Cagliari–Milan.

I dag väntar besked om det blir granskning av bilderna på honom.

Även om det blir så bör derbyt inte vara i fara.

Hyllad för sin fina form och för att han är i toppen av skytteligan.

Det är Zlatan inför juluppehållet där Milan ligger i ligatoppen tillsammans med Juventus som fick oavgjort i går kväll mot Udinese.

Men han riskerar samtidigt att missa den första matchen när ligan drar i gång igen, mot Atalanta.

Orsaken: han fångades av tv-kameror från Mediaset under matchen mot Cagliari när han i 13:e minuten i andra halvlek sade en ”bestemmia”, en mycket grov svordom.

Derbyt inte i fara

En ”bestemmia” är en svordom där man nämner Gud eller den heliga Madonnan tillsammans med något annat som ”Hor-Madonna” och ”Hund-Gud”.

Tv-bilderna på Zlatan tycks visa att han säger ”Porco Dio”, ”Gris-Gud”.

I dag kommer besked om huruvida det blir videogranskning eller ej av Zlatans fall.

I så fall kommer sedan en dom i övermorgon, från den sportsliga domstolen.

Vissa italienska sajter rapporterade i går att ”Ibra riskerar att missa derbyt”, men få av de mer sansade fotbollstyckarna tror att det stämmer.

Få tror på straff

Milans säger utåt att man är helt lugna inom klubben, och att Zlatan lika gärna kan mumlat något på svenska, då inget ljud finns, bara bilder.

Milan hävdar vidare att om Ibra trots allt sade ”Porco Dio” så sade han det för sig själv och varken till motståndare, medspelare eller domare.

Även internt i Milan tror få på att ”Ibra” kommer att straffas och ingen tror att han om det i värsta fall blir så missar mer än en match.

– Derbyt ska inte vara i fara, det här är en löjlig grej, folk vill åt Zlatan för att han är den han är, säger en av Sportbladets Milan-kontakter.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN