”Boateng fick sitt genombrott här”

FOTBOLL

U23-landslagsman klar för AIK – vill gå i Boatengs fotspår

Foto: Derek Boateng i AIK:s tröja.

AIK förstärker truppen med mittfältaren Ibrahim Moro från ghananska Premier League.

Den 19-årige U23-landslagsmannen har skrivit på ett kontrakt till 2015.

– Att en spelare som Derek Boateng fick sitt stora genombrott i AIK är inspirerande och jag ska göra allt för att göra laget och supportrarna stolta över mig, säger Ibrahim Moro i ett pressmeddelande.

AIK fortsätter sin satsning på afrikanska spelare. Det senaste tillskottet beskrivs dock som en mer meriterad spelare än klubbens tidigare värvningar.

”Stor seniorerfarenhet”

Ibrahim Moro kommer närmast från New Edubiase United FC i Ghanas Premier League och är, trots sin unga ålder, bofast i både Ghanas U20- och U23-landslag.

– Moro har, trots sin ringa ålder, en stor seniorerfarenhet från Ghanas Premier League där han varit ordinarie de två senaste säsongerna, det gör att profilen på Moro är något annorlunda än de spelare som vi tagit direkt ifrån Afrika tidigare. Samtidigt håller vi oss till strategin om att ha en stor del spelare med hög potential i truppen, säger AIK:s sportchef Jens T Andersson i ett pressmeddelande.

”Kommer till en stor klubb”

19-åringen beskrivs som en offensiv mittfältare och säger sig själv inspirerats av landsmannen Derek Boateng som via AIK sedan nådde spel i spanska La Liga med Getafe.

– Jag kommer till en stor klubb där kraven är höga och det passar min egen ambition. Att en spelare som Derek Boateng fick sitt stora genombrott i AIK är inspirerande och jag ska göra allt för att göra laget och supportrarna stolta över mig, säger Ibrahim Moro.

Moro är spelklar så fort han tilldelats ett arbetstillstånd.

ARTIKELN HANDLAR OM