Kindberg om Potter: ”Varför skulle han gå till en småklubb?”

LONDON. Efter succén på Emirates florerar det än mer rykten kring tränaren Graham Potter.

Daniel Kindberg har inga tankar på att släppa guldklimpen – och tar död på en eventuell flytt till krislaget West Bromwich.

– Varför gå till en småklubb i första- eller andraligan, det är ju meningslöst, säger ordföranden.

Efter 2–1 på Emirates mot Arsenal är det inte bara spelarna i Östersund som har ökat sina värden.

Även klubbens engelske tränare Graham Potter är numera hett stoff i hemlandet. För någon månad sedan ryktades han vara aktuell att ta över Stoke efter att Mark Hughes sparkats.

Potter och Wenger
Potter och Wenger

”De har inte råd”

Så blev det inte, men nu har krislaget West Bromwich dykt upp som en potentiell ny arbetsgivare. ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg tar dock snabbt död på spekulationerna.

– Han ska ingenstans, säger Kindberg.

Inte ens om West Brom hostar upp en rejäl summa?

– De har inte råd. Ska han gå till en klubb så ska han gå till en av Europas stora klubbar. Vad är det för mening annars för honom att gå vidare liksom. Varför gå till en småklubb i första- eller andraligan, det är meningslöst. De sparkar ju managers varannan vecka där. Det funkar inte. Han ska till en storklubb där de har klass.

Till Arsenal då kanske?

– Haha det är ju en drömklubb för alla tränare naturligtvis. Men de har ju redan en bra tränare.

”Det var nästan lite otäckt”

Kindberg var mäkta imponerad över Arsenals organisation och berättar att motståndaren hade stenkoll på Östersund.

– De runtomkring var förvånade att de ställde upp med ett sånt starkt lag och de kunde enorm mycket om oss. Det var nästan lite otäckt faktiskt, säger Kindberg.

– Vd:n hemma i Östersund han kunde fan mer om spelarna än vad jag kunde. Jag tyckte det var creepy. Skumt.

”Blir en angenäm juli”

Saman Ghoddos, Ken Sema och Hosam Aiesh är tre av de som imponerade stort på den brittiska pressen under dubbelmötet. Nu gäller det för ordföranden att även hålla kvar sina spelare.

– Det är bara att säga nej. Vi har sagt nej till pengar som är högre än vår egen omsättning, säger Daniel Kindberg och skrattar.

– Men ni vet hur det funkar, det finns naturligtvis en gräns för oss också. Vi sa nej i det här fönstret för att tävla i de här matcherna och vi ska tävla i svenska cupen och ta allsvenskan. Sedan är det VM och det är ju ett hyggligt fönster. Så det blir en angenäm juli.


Se Europa League på Kanal 5 och Eurosport eller streama på eurosportplayer.se

Resultatservice
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.