Serie A

Skrattade – mitt under tyst minut

Av: 

Henrik Lundgren

FOTBOLL

Stjärnan i blåsväder - kan kastas ut ur landslaget: ”Jag skäms” Se bildspel på katastrofen i Genoa ovan

Fiorentina höll en tyst minut för offren i översvämningskatastrofen i Genua.

Då stod Riccardo Montolivo, 26, och skrattade.

Nu riskerar han att kastas ut från det italienska landslaget.

– Jag skäms, det är helt oförklarligt det jag gör, säger Fiorentinamittfältaren.

Riccardo Montolivo.

Foto: AP

Det var inför gårdagens Serie A-match mot Chievo som lagen ställde upp sig för en tyst minut. Offren i översvämningskatastrofen i Genoa skulle hedras, men tv-kamerorna fångade i stället in Fiorentinas förre lagkapten Riccardo Montolivo när han står och skrattar.

Sent i går kväll tvingades han gå ut och be om ursäkt efter att han själv sett tv-bilderna.

– Det är helt oförklarligt det jag gör. Jag minns det inte, men ibland kan nervositeten inför match spela fula spratt med dig. Men det finns inga ursäkter för en sån här gest, och jag vill be om förlåtelse till de som jag har gjort upprörda, säger han.

Kan slängas ut

Också Fiorentinas lagkapten Alessandro Gamberini fick gå ut och be om ursäkt i går efter att tv-bilderna visat hans leende under den tysta minuten.

– Jag har förstått att min grimas under ceremonin fick några att tro att jag inte brydde mig om offren. Jag ber om förlåtelse för mitt uppträdande, framför allt till de omkomnas familjer, säger han.

Montolivo är den ende Fiorentinaspelaren som blivit uttagen i Cesare Prandellis trupp till matcherna mot Polen och Uruguay i veckan, men enligt Gazzetta dello Sport riskerar han nu att bli utslängd.

Prandelli ringde omedelbart upp Fiorentinaspelaren, och förbundskaptenen tror på sin mittfältare och gillar att han gick ut och bad om ursäkt.

Men enligt den italienska tidningen så är det kanske inte tillräckligt. Efter känslostormen som Montolivos leende startade så överväger nu både Prandelli och det italienska förbundet tuffare åtgärder.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A