Axén lämnar Gais omedelbart

FOTBOLL

Gais tränare Alexander Axén hoppar av med omedelbar verkan.

I dag fick spelarna beskedet på träningen.

– Det är alltid tufft att ta avsked, säger Axén.

Foto: Alexander Axén.

Alexander Axén meddelade spelarna sitt beslut på dagens träning: 41-åringen avgår med omedelbar verkan från sin post som tränare i Gais.

Göteborgslaget har haft en tung säsong och är näst sist i allsvenskan.

– Jag är normalt sett en rätt blödig person så självklart var det tufft att säga hejdå till spelarna. Men samtidigt, efter att ha lagt ihop plus och minus, så känns det som att det här beslutet är bäst för mig och Gais, säger Alexander Axén som för första gången på länge inte har en planerad dag framför sig:

– Jag behöver samla mig lite och landa i mitt beslut. Men det kommer nog att kännas konstigt att vakna upp på måndag utan att veta vad man ska göra.

"Tråkigt beslut"

Gais sportchef Mats Persson:

– Vi tycker det är ett tråkigt beslut, men samtidigt är det kanske inte heller så konstigt när det går tungt för laget, säger Mats Persson – som fick beskedet av Axén på lördagskvällen – och fortsätter:

– Han känner att han inte har tillräckligt med kraft för att fortsätta och att det är rätt beslut så det får vi acceptera.

Örebrosonen Axén har tränat Gais sedan 2009, dit han kom efter att ha varit assisterande tränare till Sixten Boström i Örebro SK.

I förra veckan förstärkte Gais sin ledarstab när Roland Nilsson – som var huvudtränare i klubben mellan 2004 och 2007 – gick in som extra resurs till Axén och assisterande tränaren Kjell Pettersson.

I morgon, måndag, möter Gais serietvåan Malmö på hemmaplan.

– Kjell Pettersson går in som huvudtränare mot Malmö, men hans ambition är inte att leda laget så vi kommer att presentera en ny tränare i veckan, säger Mats Persson och avfärdar samtidigt att Roland "Rolle" Nilsson skulle ta över efter Axén.

– "Rolle" är här som en extra resurs till tränarstaben och det kommer han att fortsätta vara även nu.

ARTIKELN HANDLAR OM