Mild på hemlig resa – då slogs publikrekord

Publicerad:
Uppdaterad:

3 846 åskådare och nytt försäsongsrekord i Sverige – i år.

Men Blåvitts sportchef Håkan Mild var inte där.

Han har i hemlighet åkt på jobbresa till Argentina.

Den norska ligatolvan Fredrikstad chockade IFK Göteborgs nya stjärnbygge på Valhalla IP. Efter dåligt presspel, markeringsmissar och två perfekta inlägg och nickar stod det tidigt 2–0 till norrmännen.

– Vi skulle starta matchen aggressivt och intensivt, men det blev tvärtom. Vi kändes väldigt trötta och tunga i kropparna efter en tuff vecka och vi blev stressade av deras mål, säger Pontus Farnerud.

Mål av nyförvärven

Inför storpubliken på nästan 4 000 åskådare reste sig Blåvitt efter paus. Nyförvärven Nordin Gerzic och Pontus Farnerud (med matchens sista spark) såg med varsitt mål från nära håll till att det blev oavgjort.

– Skönt att inte förlora, men det är en bit kvar till toppformen, säger Farnerud, som hyllade supportrarna.

– Grym inramning, bara att tacka och ta emot. Det var bra i Portugal också (Sporting), men det känns som att det är ännu mer kärlek här.

En som inte var på plats och såg upphämtningen var sportchefen Håkan Mild. Han missar normalt sett aldrig en match och efteråt var förvåningen stor.

– Jag undrade faktiskt var han var. Jag har inte hört något, säger Stefan Selakovic.

”Jag har ingen aning”

Inte ens ordföranden Kent Olsson säger sig ha koll på Mild.

– Jag har ingen som helst aning. Han jobbar ju så mycket och har kanske dragit iväg på en weekendresa med sin sambo eller något. Men det var överraskande att han inte var på matchen, säger Olsson.

Enligt Sportbladets källor befinner sig Håkan Mild i Argentina. Där ska han träffa storklubben Boca Juniors, men syftet är oklart. Det skulle kunna handla om ett samarbete eller en spelaraffär.

Tränaren Mikael Stahre hälsar via sms att han inte är inblandad i något som rör sportchefens Argentina­resa.

Sportbladet har sökt Håkan Mild för en kommentar.

Här kan Mild vilja förstärka

Vänsterback

Här finns Valgardsson och Dyrestam, men islänningen övertygade inte i fjol och Dyrestam är egentligen en högerfotad mittback. Dessutom skadade han låret i går. Det är ingen hemlighet att Blåvitt vill ha Oscar Wendt.

Mittback

Kjetil Waehler och Hjalmar Jonsson är givna i nuläget, men bakom dem ser det tunt ut. Mittfältaren Jakob Johansson och vänsterbacken Mikael Dyrestam är två alternativ. FCK:s Peter Larsson är fortfarande aktuell.

Anfallare

Hysén är given, Söder och Stiller slåss om den andra platsen. Sobralanse och Gerzic kan vid behov spela släpande forward, men enligt Sportbladets uppgifter vill Mild gärna ha in en renodlad anfallare till.

Sammanställning: Markus Wulcan

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM