Svennis: Jag får köpa mer

FOTBOLL

Succésäsongen fortsätter – då öppnar Citys ägare plånboken igen

Foto: LYFTER Manchester Citys nyförvärv Elano börjar framträda som det största fynd som gjorts av en manager i Europa denna höst, skriver Peter Wennman. I går gjorde brassen två mål när Middlesbrough besegrades hemma på City of Manchester Stadium med 3–1 och firas här av lagkamraterna.

MANCHESTER. Fansen ger laget stående ovationer, sjunger ”Sven-Goooran Erick-son” och förvandlar City of Manchester Stadium till The Temple of Doom.

Och bättre kommer det att bli.

– Jag har fått klartecken från chefen att köpa fler stjärnor, säger Svennis till Sportbladet.

Foto: Svennis klappar om superförvärvet Elano. Snart kan Svennis få köpa ännu mer nytt.

Efter segern satt Svennis och njöt på en presskonferens i arenans innandöme. Samtidigt tog Manchester Citys ägare Thaksin Shinawatra sin familj till en framkörd Rolls-Royce av det fläskigare slaget och såg ut som några miljoner dollar i ansiktet.

Förlåt, några MILJARDER dollar ska det vara.

Den evigt leende Shinawatra hade då sett City slå Middlesbrough – enkelt – och hunnit gratulera Eriksson till den sjätte segern av nio möjliga.

”En eller fler spelare...”

Men framför allt: Han hade garanterat en ny påse pengar att köpa storspelare för när transferfönstret öppnar i januari.

– Den som bestämmer har sagt ja. Jag kommer att köpa in en...eller fler spelare... för att förstärka laget, säger Svennis till Sportbladet.

Så vem kan tänkas behövas? En Patrick Vieira på mittfältet, som media spekulerar i?

Tja, kanske inte den idealiska lösningen när det handlar om den lagmoral och teamkänsla som byggts upp i City, Vieira är liksom grabben som tar över föreställningen. Fast en rasande bra spelare är han ju.

En toppforward?

Ja, tack! Även om Mpenza gjorde en bra match i går.

Ingen förstemålvakt

En målvakt?

Hm, kan bli aktuellt eftersom Svennis inte ser en uttalad förstekeeper av de tre han har.

Hur som helst, Svennis seglar på små ljusblå moln just nu och älskar situationen.

– När man lyssnar på fansen en sån här dag...man förstår att de är lyckliga. Atmosfären på arenan var fantastisk. Och de verkar allihop vara väldigt hyggliga mot mig, sa Svennis.

Uppehåll i ligan på två veckor nu, Svennis – skulle du hellre fortsatt direkt?

– Om man avslutar med vinst innan ett internationellt ”break” är det alltid bra, däremot hoppas jag förstås att ingen av mina spelare blir skadad under landslagsuppehållet. Elano, till exempel, ska spela i Colombia och Brasilien. Han landar i England igen fredagen den 19 oktober, dagen innan vårt hemmamöte med Birmingham. Man vill ju gärna att han ska vara hel då.

ARTIKELN HANDLAR OM