Domen: två matchers avstängning för Dida

FOTBOLL

Milans jurist: Ett alldeles för hårt straff

Foto: 1. Celtic har gjort 2-1 och en supporter springer in på plan. 2. Mannen slår, eller snarare klappar, Dida i axelhöjd. 3. Dida börjar först jaga mannen. 4. Men lägger sig ned i smärtor efter bara någon meter.

Milans brasilianske målvakt Dida får två matchers avstägning för filmningen i Glasgow den 3 oktober.

Det beslutade Uefas disciplinnämnd i dag.

– Ett alldeles för hårt straff, säger Leandro Cantamessa, jurist för AC Milan.

Didas skandaluppträdande under de sista minuterna av Champions League-matchen mellan Celtic och Milan den 3 oktober – som slutade 2-1 till Celtic – ledde i dag till att den brasilianske målvakten stängs av två matcher från spel i Champions League.

Det skotska laget å sin sida tvingas böta 60 000 schweiziska franc (329 000 kronor) för bristande organisation och dåligt uppförande av lagets fans, skriver Gazzetta dello Sport. Laget kan dock få halva summan tillbaka om nya säkerhetsproblem inte uppstår.

”För hårt”

Klubben AC Milan straffas inte – men meddelar att Didas straff kommer att överklagas:

– Ett alldeles för hårt straff, och vi kommer med säkerhet att överklaga. Domen tycker vi är väldigt, väldigt mycket för hård, säger Leandro Cantamessa, jurist för AC Milan och medlem av klubbens styrelse, enligt Gazzetta dello Sport.

– Man har gjort Dida till skurken, men egentligen är det någon annan som är den skyldige. Det är inte logiskt, säger Cantamessa.

Celtic meddelar att laget godtar sitt straff:

– Som klubb känner vi att det här straffet är proportionellt till händelsen i fråga och rättvist, säger Celtics vd Peter Lawwell i ett uttalande, enligt BBC.

Kritiserad

Händelsen, som lett till att Dida hånats av flera kommentatorer, inträffade när en Celtic-supporter sprang in på planen efter 2-1-målet och klappade löst på Didas kind. Efter några sekunder ”föll” målvakten ner på marken och fördes sedan av planen på bår – trots att han var helt oskadd.

Milan meddelade direkt att klubben inte tänkte lämna in någon protest, och Dida kritiserades bland annat av tränaren Carlo Ancelotti och av sin lagkamrat Kakà.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A