"Vissa spelare behöver stöd"

FOTBOLL

Mattias Jonson vill ge lagpolarna psykhjälp: Flera har det behovet

För första gången sedan 2 maj vann Djurgården på Stadion - men utan att imponera.

Tryggheten saknas i laget och nu vill två nyckelspelare ta in en idrottspsykolog.

- Flera spelare har behov av det, säger Mattias Jonson.

Foto: Seger utan övertygelse Visserligen vann Mattias Jonson (till vänster) matchen mot Halmstad i går. Men Jonson efterlyser psykologhjälp för att stärka självförtroendet.

Hammarby pressade Djurgården länge och fick ett mål felaktigt bortdömt för offside.

Spelet hackade, framför allt i första halvlek. När Jones Kusi Asare slog in 1-0 efter en knapp timme lossnade det något.

- Det var länge sedan vi gjorde första målet. Det skapar lite trygghet, säger Mattias Jonson som just nämner tryggheten som en nyckel till att hitta formen.

- Vi måste hitta tillbaka till tryggheten. Det vi kände förra året: att vi bara kunde gå in och blåsa över vem som helst, säger Jonson.

- Det har vi inte alls känt i år.

"Jag har provat det"

Sådant kommer naturligt när man vinner matcher. När det går tyngre är det svårare att vända.

Nu har man i Djurgården börjat prata om att anlita en idrottspsykolog.

- Jag har provat det, och jag hörde lite i snacket om Johan Plate. Ska man använda sig av någon tror jag det är ett väldigt bra namn. Sedan tror jag man måste lägga det på väldigt frivillig nivå.

- Vissa har behov av det. Många kanske har behov också, som inte tror det. Sedan finns det vissa som inte har lika stort behov.

Men du tycker det är en bra idé?

- Ja, men jag tror man ska lägga det på en nivå där man själv får känna efter. Sedan finns det säkert spelare och ledare som har behov, men inte tror det. Då kanske man kan pusha att de ska prova i alla fall.

"Varit skönt"

Lagkapten Markus Johannesson tror också på idén med en idrottspsykolog.

- Nu är det inte så långt kvar av säsongen. Men det är någonting man ska ta i beaktande tror jag, säger Markus Johannesson.

- Fotbollen är lite efter de individuella idrottarna där. Jag tror säkert att det finns mycket att vinna för de som är intresserade.

Skulle du vara intresserad?

- Det får vi se då. Men jag tror absolut att det hade varit skönt ibland att få bolla med någon. Det tror jag de flesta människor skulle må bra av, även om de inte erkänner det.

TRISTA SVITEN

Johan Rikner

ARTIKELN HANDLAR OM