Chelseas räddning

FOTBOLL

Champions League-floppen står i kväll

Henrique Hilario har inte spelat en enda match i Chelsea.

I kväll kan han få chansen mot Barcelona.

Senast det begav sig gick det... så där.

Sex insläppta - på två matcher.

- Det här är min stora chans, jag måste ta den, säger Hilario.

Chelsea har målvaktskris efter helgens slakt i Reading. Petr Cech har opererats för skallskador och Claudio Cudicini blir borta ytterligare några dagar till följd av en hjärnskakning.

Då får tredjemålvakten, portugisen Henrique Hilario, chansen i hatmötet mot Barcelona i kväll. Men 30-åringen har inget vidare Champions League-CV. När han spelade i Porto 1997 skämde han ut sig på Old Trafford. Porto förlorade med 4-0 och Hilario stod för två ordentliga tavlor. Tre år senare släppte han in sex mål i dubbelmötet med Barcelona och blev rejält uppsnurrad av Rivaldo.

"Ingen större talang"

- Jag tror inte Mourinho hade räknat med att behöva använda honom i det här läget, i en Champions League-match mot Barcelona. Hilario gör alltid så gott han kan men han är ingen större talang, säger Alberto de Silva, reporter på den portugisiska tidningen Bola, till BBC.

José Mourinho, som drillade Hilario under sin tid i Porto, är inte särskilt bekymrad.

- Han är en målvakt med mycket erfarenhet. Det är inga problem. Jag litar på honom och laget litar på honom, Mourinho.

Hilario vet vad som gäller:

- Det är är en stor möjlighet för mig, den kanske största i min karriär, och när man får en sådan chans så måste man ta den.

Så sent som 2004 hade Chelsea liknande problem. Inför Champions League-kvartsfinalen mot Arsenal var både förste och andremålvakten skadade. Då klev den oprövade italienaren Marco Ambrosio in mellan stolparna, spikade igen och tog Chelsea vidare till semifinal.

Marcus Leifby

ARTIKELN HANDLAR OM