”Jag är stolt över vad jag gjort för klubben”

FOTBOLL

Walker lämnar ÖSK efter tre år

Patrick Walker och styrelsen tog beslutet att gå skilda vägar i morse.

Han lämnar klubben efter tre år som huvudtränare.

– Både jag och styrelsen är besvikna över tabelläget och resultatet så här långt, säger Walker till sportbladet.se.

Foto: Patrick Walker.

Patrick Walker tog över Örebro SK 2004 och hade en stor del i klubbens återtåg till allsvenskan i fjol efter degraderingen till superettan.

Nu får han sparken efter tre år som tränare för klubben.

– Jag och styrelsen kom överens att vi ska gå skilda vägar. Vi hade ett möte i morse och jag har träffat spelartruppen.

Varför får du sparken?

– Både jag och styrelsen är besvikna över tabelläget och resultatet så här långt. Det ligger givetvis till grund för det här beslutet, säger Walker till sportbladet.se.

Vad känner du just nu?

– Man är naturligtvis besviken. Jag har jobbar hårt i klubben i tre år och varit delaktig i att ta klubben från konkurrsläge när alla skrattade åt oss till ett allsvenskt lag igen. Jag har fått ta mycket skit men jag är stolt över allt jag gjort för klubben och att vi lyckades ta oss tillbaka till allsvenskan, säger Walker.

– Jag har jobbar mycket med de här spelarna och vi har spelat väldigt bra fotboll. Det blir tråkigt att lämna spelarna.

Örebro ligger sist i allsvenskan efter 18 omgångar och så sent som i förra omgången förlorade man den viktiga bottenmatchen mot Brommapojkarna med 1-3.

Patrick Walker är inte nöjd med styrelsens arbete.

– Jag är besviken för att jag inte fått det tillskott till truppen som jag begärt. Om BP har lyckats borde vi också lyckas och jag har sagt att jag haft ett behov av 2-3 nya spelare. En del spelare har inte levererat och jag såg tidigt att det var på väg någonstans. Det kunde inte hålla hur länge som helst.

I samband med matchen mot AIK i går (1-4) blossade ytterligare ett orosmoln upp när anfallaren Nedim Halilovic inte dök upp till samlingen.

Halilovic berättade för Sportbladet att han själv valt att stå utanför truppen eftersom han inte fått någon förklaring till varför han skulle starta på bänken.

Han var också osäker på sin egen framtid i klubben.

Har dispyten med Nedim Halilovic spelat in när beslutet om att ge dig sparken togs?

– Nej, jag tror inte det spelat någon roll. Vi pratade inte om det och jag har inte pratat med Nedim.

Hade du velat stanna kvar?

– Det är oväsentligt nu. Jag orkar inte fundera mer på det, nu är det som det är. Nu gäller det för klubben att ta sig samman om man ska klara av det här.

Vad händer nu?

– Jag har inga stora planer men jag kommer inte sitta still länge. Jag ska fundera på det, samla mig och ladda mina batterier.

Tror du Örebro klarar sig kvar i allsvenskan?

– Jag tror det men laget behöver få lite flyt. Nu blir det en förändring och det kan vara bra om man bara kan behålla fokus.

ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro SK