Ljungskile kallar till audition – genomför masstest av spelare

FOTBOLL

”Vi ville prova något nytt”

Allsvenska nykomlingen Ljungskile genomför ett masstest i sin jakt på nyförvärv.

I morgon anländer portugiserna Claudio och Dani Lorenzo – båda bekanta med United-stjärnan Ronaldo.

– Det kommer att bli spännande att se vad de går för, säger fotbollsansvarige Hasse Hagberg till sportbladet.se

Hagberg verkar en aningen disträ när sportbladet.se når honom på måndagseftermiddagen.

Fullt förståeligt.

– Jaaa...det är ganska många nya här och jag ska sätta betyg på alla. Kan du ringa lite senare?

I ett nytt grepp testar klubben inte mindre än 20-25 nya spelare under vintermånaderna december- januari, allt för att förhoppningsvis kunna vaska ut ett antal guldkorn till den allsvenska truppen för 2008-säsongen.

– Jag har inte varit med att genomföra en sån här sak tidigare. Inför en säsong blir man ju ständigt uppvaktad av agenter som vill sälja in just sin världsstjärna och vi kom fram till att vi ville prova något nytt. Nu får både spelarna – och agenterna – en chans att visa upp sig för oss. Det är även en investering för framtiden för oss, att vi lär oss vilka vi vill samarbeta med, säger Hasse Hagberg.

Flera bekanta, inhemska, namn figurera på listan över provspelare – och några, intressanta utländska. I morgon anländer bland annat Claudio och Dani Lorenzo, två spelare som enligt uppgifter till sporbladet.se tillhör Benfica, men som båda tidigare spelat tillsammans med Cristiano Ronaldo i Sporting Lissabon.

– De kommer hit och det ska bli spännande att se vad de går för, säger Hagberg.

Här är några fler av de namn som testas, enligt Bohuslänningen.

Dennis Boskailo, 19 (med förflutet i Djurgården), Hector Svensson, 25 (med förflutet i Elfsborg och Gais), Simon Chekroun (Örgryte), Johan Friberg da Cruz (Gais), Tomi Sarelma (Lahtis), Ylli Shabani (Bunkeflo), Daniel Thylén (Skärhamn), Daniel Åkervall (Sylvia).

En som inte var med under måndagens träningspass var kultspelaren Jörgen Wålemark, 35 – men Mr Ljungskile är ännu inte avskriven.

– Nej, det pågår förhandlingar. Bestämmer sig Jörgen för att göra en seriös satsning så vet man aldrig vad som händer. Vi får se.

ARTIKELN HANDLAR OM